Tancaments per donar una nova vida a la terrassa - Tancaments.cat

Tancaments per donar una nova vida a la terrassa

Cada vegada és més habitual trobar habitatges amb balcons o terrasses de vidre o integrades totalment dins de la casa. Plantejar-te fer un tancament és una gran decisió que et portarà molts avantatges si no estàs donant a la teva terrassa o portes de PVC tot l’ús que t’agradaria:

  • El principal avantatge és que podràs gaudir d’aquest espai de casa teva els 365 dies de l’any.
  • A més, instal·lar una vidriera proporcionarà més lluminositat a la casa i sensació d’amplitud.
  • Guanyaràs en metres, per la qual cosa pots fer una redistribució de les estades.
  • Aconseguiràs un millor aïllament tèrmic i acústic, cosa que et proporcionarà més confort i intimitat.

Abans de començar amb les obres, has de tenir en compte unes qüestions prèvies: el disseny que triaràs, els materials que utilitzaràs, com ho decoraràs i, finalment, els permisos d’obra que has de demanar.

Disseny del tancament segons l’ús

El primer pas és decidir quin ús se li donarà a aquests metres de terrassa: si la intenció és tenir una terrassa oberta a l’estiu i poder continuar-ne gaudint a l’hivern o, si per contra, la intenció és convertir-la en un lloc totalment diferent.
Hi ha una gran varietat d’opcions segons el disseny que tinguis al cap i seran necessaris uns materials concrets per a cada opció.

Si la idea és que sigui un espai fix, podeu optar per un tancament de finestres d’alumini o de PVC plegables, practicables o oscil·lobatents.
Si vols tenir un balcó o terrassa tancada a l’hivern, però poder gaudir de la calor i el sol a l’estiu, aleshores pots triar finestres corredisses o una estructura amb obertura plegable.
També hi ha l’opció d’instal·lar sostres de vidre mòbils o abatibles que encara ofereixen més lluminositat.

 

 

Estil i decoració per al teu tancament

La millor part de tota aquesta aventura és decidir quin estil li donaràs.
Si heu decidit mantenir la vostra funció original però voleu gaudir d’aquest espai tant a l’estiu com a l’hivern, podeu decantar-vos per diversos estils:

Estil nòrdic

És una de les tendències més demanades en decoració per la seva senzillesa i bellesa. Una combinació de colors freds amb detalls vintage i geomètrics, plantes naturals i, de vegades, un toc minimalista.

Estil boho

Explosió de color. Estil lliure, amb barreja de tendències: bohemi, hippie, vintage. Colors càlids i gran presència de detalls ètnics. Les flors també tenen molt de protagonisme.

Estil mediterrani

També conegut com a estil eivissenc, consisteix a recrear un espai chill out que recordi els colors dels pobles mediterranis: el blanc i el blau. Coixins blancs i tocs mariners com l’estampat de ratlles combinats amb fusta fosca.

Si, per contra, heu canviat la funcionalitat d’aquest espai i l’heu integrat a l’habitatge, és moment de convertir-lo en la vostra estada preferida de la casa. Pots fer servir aquests metres de més per crear una nova zona per al que necessitis. Una idea podria ser utilitzar tota aquesta llum que entra per a les reunions familiars creant una sala d’estar o una zona de menjador o aprofitar per posar ordre al teu armari i crear un ampli vestidor.

Permisos d’obra

Un cop ja tinguis clar el disseny del teu tancament i, abans d’embarcar-te amb les obres, cal demanar els permisos d’obra corresponents.
Si vius en una comunitat de veïns, t’has d’informar de què diuen els Estatuts de la Comunitat de Propietaris sobre els tancaments. Les modificacions a la façana de l’edifici són assumptes a debatre entre els veïns i en necessitaràs l’aprovació unànime.
A més de consultar-ho amb els veïns, hauràs de demanar una llicència d’obra a l’Ajuntament, que se’t concedirà si el teu tancament va d’acord amb la Normativa Municipal.

Quan disposis de tots aquests drets legals, ja podràs tancar el teu balcó.

Compartir l'article:
Altres artícles