Com preparar casa teva per a la calor de l'estiu - Tancaments.cat

Com preparar casa teva per a la calor de l’estiu

Sabies que la temperatura ideal d’un habitatge per als mesos de juliol i agost està entre 25 i 27 graus? Aquesta temperatura garanteix el confort de les persones, a més de reduir els contrastos entre l’exterior i l’interior i ajudar-te a estalviar a la factura de la llum. Per assolir aquesta temperatura podem posar l’aire condicionat molt fort per fugir de la calor de l’estiu. Tot i això, la nostra factura a final de mes serà molt elevada i estarem disparant les emissions de CO2 a l’atmosfera i danyant el planeta.

Per això, per mantenir l’habitatge fresc sense necessitat de tenir en marxa l’aire condicionat tot el dia, ens podem ajudar d’un bon ús de les finestres. No només ens protegiran de les altes temperatures, sinó que ens ajudaran a reduir el consum d’aire condicionat. En aquest article, et donem les claus per preparar casa per suportar els dies calorosos que ens esperen.

4 consells per suportar la calor a casa teva

Us donem 5 consells perquè pugueu suportar de la millor manera possible les altes temperatures d’aquests dies:

  • Reviseu l’estat de l’aire condicionat: és important que controleu el vostre estat almenys una vegada a l’any. Aquest deu anar acompanyat d’un manteniment ja que la pols o objectes estranys als filtres faran que perdi eficiència en el seu rendiment. Recorda fer-ne un ús responsable, posant-lo a la temperatura adequada és entre 20ºC i 22ºC. D’aquesta manera, aconseguiràs estalviar a la factura de la llum i protegir el medi ambient.
  • Ventileu la vostra llar: és recomanable que ventileu la vostra llar de 5 a 10 minuts de manera creuada. La millor hora per fer-ho és a primera hora del matí ia darrera hora del dia.
  • Fes servir les persianes: són un element important que ens ajuda a protegir l’habitatge durant tot l’any. Però especialment, durant l’estiu esdevenen indispensables fent d’escut davant del sol. Per tant, hem de fer amb elles el mateix que amb les finestres, mantenir-les baixades durant les hores de més llum solar.
  • Utilitza porticons o tendals: juntament amb les persianes són elements ideals per protegir-nos del sol. Si ja en comptes amb un, aprofita per fer-los un manteniment abans de ser utilitzades.

Les finestres de PVC: la millor solució per a la calor de l’estiu

Ja heu revisat l’estat de les finestres de casa vostra? Recorda que és un dels elements on es registren més pèrdues d’energia i per on entra més calor a l’estiu, per això la necessitat que estiguin ben aïllades i siguin eficients. Si quan fas la inspecció de la teva finestra està en mal estat o perd energia ja és que et planteges un canvi de finestres que siguin més aïllants i eficients. Sens dubte, la millor solució per combatre la calor aquest estiu és comptar amb finestres de PVC.

Aquest tipus de finestres es caracteritzen per aconseguir que entri la major quantitat possible de llum però impedint que entri la calor. A més, com més gran sigui el gruix del perfil PVC i més gran el nombre de cambres d’aire que contingui a dins, més difícil serà que la calor penetri des de la capa exterior fins a la capa interior de l’habitatge. Un exemple clar trobem quan toquem una finestra d’alumini per la cara exterior exposada al sol i després per la interior, podràs comprovar que totes dues estan calentes, actuant com si fos un radiador. Tot i això, en una finestra de PVC els perfils interiors no estaran escalfats, perquè estaran impedint aquest transvasament de calor de fora a dins.

Des de Tancaments.cat, t’ajudem a mantenir casa teva fresqueta durant més temps, oferint al client les millors solucions tèrmiques i aïllants que són les finestres PVC. No dubtis en contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar la finestra PVC que s’adapti més al que estàs buscant.

Compartir l'article:
Altres artícles