Consells de seguretat infantil a les finestres - Tancaments.cat

Consells de seguretat infantil a les finestres

Si tens nens a casa sabràs que cap mesura de precaució és poca a l’hora de prendre certes mesures de seguretat, ja que quan són petits no solen veure el perill enlloc. Per això hem fet aquest post de com adaptar les finestres o finestres de PVC als més petits.

 

ventanas seguras para niños

 

A certes edats, els petits només volen experimentar i pugen a tot arreu, miren, obren armaris, portes o finestres, sense pensar, ni saber quines conseqüències poden tenir les seves accions. És normal, estan aprenent, però cal prendre unes mesures mínimes per mantenir-ne la seguretat.

Una cosa que solen aprendre els nens massa aviat és obrir portes i finestres. Com tota novetat, una vegada saben fer-ho no pararan de repetir-ho una vegada i una altra.

En el cas de les finestres, un dels reptes principals és impedir que caiguin o llencin coses que puguin fer mal a altres persones, per això us plantegem algunes mesures de seguretat bàsiques que us poden ajudar.

Usar assegurances a les finestres

seguro para ventana infantil

 

Tant si viviu en un pis alt o en una casa, és important tenir cert control sobre els mecanismes d’obertura de finestres, ja que és un dels llocs amb més risc de tota la casa.

Avui dia hi ha molts tipus dassegurança per a tot tipus de finestres. Alguns dels més habituals són els que tenen obertura amb clau, molt útils per als nens, però també per als possibles intrusos.

En el cas de finestres corredisses, ja siguin de PVC o d’alumini, hi ha uns topalls que impedeixen que aquestes puguin ser obertes o que només s’obrin fins a un punt que nosaltres decidim.

Hi ha tants tipus d’assegurances com models diferents de finestres que pots adaptar a les teves necessitats.

Vidres de seguretat

Un element molt important duna finestra segura és el vidre. És un element fràgil, que pot resultar malmès amb cops forts i si es trenca pot causar talls o danys importants.

Per sort, la tecnologia ha fet possible que hi hagi una gran varietat de vidres per a finestres amb diferents propietats que són molt més segurs per evitar accidents, com ara:

  • Vidres laminats: Tal com indica el seu nom, aquest tipus de vidres sol estar format per una o dues capa de vidre, en les quals s’intercalen lamina de PVB. D’aquesta manera ofereixen més resistència i si el vidre es trenca, no s’ensorra, els trossos es queden adherits a la làmina de PVB.
  • Vidres temperats: Són vidres molt resistents que s’utilitzen habitualment en bancs, joieries o llocs que necessiten unes altes prestacions de seguretat. Es caracteritza per la seva alta resistència mecànica als impactes (unes cinc vegades superior a un vidre corrent). La seva peculiaritat és que si rep un impacte prou fort per fer-lo malbé, el vidre es trenca en centenars de minúsculs trossos que minimitzen la possibilitat de causar algun dany.

Malles de seguretat

Estan especialment indicades per a les èpoques d’estiu on les finestres estan obertes. Són molt útils tant per a nens com per a mascotes, ja que impedeixen que caiguin o puguin llançar objectes a la via pública i causar algun accident no desitjat.

L’avantatge principal d’instal·lar una malla de protecció és que són fàcils de posar i treure i no limiten la visibilitat ni la llum exterior.

Compartir l'article:
Altres artícles