Com triar les tanques del jardí de casa teva - Tancaments.cat

Com triar les tanques del jardí de casa teva

El jardí és una de les zones més especials i preuades de la llar, sobretot quan arriba el bon temps ja que és un dels llocs on passem més temps gaudint de la família o els amics. Per això, la millor solució per deixar de preocupar-nos per la seguretat, privadesa i decoració del jardí és muntar una tanca exterior. En aquest article et detallarem els aspectes que cal tenir en compte a l’hora d’escollir quin tipus de tanques són les més adequades per al teu jardí

Aspectes a tenir en compte a l’hora de triar una tanca

És de vital importància que un cop hagis decidit col·locar una tanca al teu jardí tinguis clar l’objectiu d’aquesta instal·lació. Pot ser que un dels principals motius sigui delimitar la zona per separar-la de parcel·les limítrofes o bé simplement vulguis reforçar la seguretat de casa teva i controlar els accessos. També és possible que la privadesa sigui un dels principals motius que prioritzar a l’hora de triar la tanca més adequada per al seu jardí.

A l’hora de planificar la instal·lació de la tanca al teu jardí has de tenir en compte el terreny on s’instal·larà. No és el mateix instal·lar-la sobre terra que sobre maons o formigó, ja que hi ha elements com el fang o els desnivells que poden afectar la instal·lació de la tanca.

També hi ha altres aspectes que cal tenir en compte abans d’escollir la tanca més adequada per al nostre jardí com: l’alçada, la normativa de la teva localitat, la longitud de la instal·lació, la vida útil de la tanca, l’estètica i per descomptat el pressupost.

Tipus de tanca de jardí segons el material

Escollir una tanca pel nostre jardí no és tasca fàcil ja que hi ha 4 tipus de tanques segons el material:

1. Tanques de fusta: és el tipus de tanca més clàssic ja que són fàcils d’instal·lar, són econòmiques, decoratives i donen calidesa i naturalitat a la zona del jardí. Al mercat podem trobar dos tipus diferents de fusta: tropicals o toves. La diferència és que les fustes tropicals ofereixen una major durabilitat en el temps i requereixen un manteniment periòdic.

Tanmateix, les tanques de fusta tenen inconvenients com ara: el manteniment regular, l’elevat preu depenent del tipus de fusta i que és un material que no redueix el risc d’intrusió al jardí.

2. Tanques de metall: són la solució més resistent i de més seguretat a llarg termini. Al mercat podem trobar diferents tipus de tanques:

  • Tanques de torsió: són l’opció més econòmica i de gran durabilitat però requereixen una instal·lació més laboriosa degut a la reposició de peces deteriorades. És una gran opció per a tanques perimetrals.
  • Tanques panellades: té un cost una mica més elevat. Es tracta d’una solució de gran durabilitat, fàcil d’instal·lar i fàcil reposició de peces que es deterioren amb el temps. És una opció ideal per a tanques perimetrals i té múltiples opcions estètiques.
  • Tanques d’alumini: és una de les millors opcions del mercat ja que és un excel·lent aïllant contra el vent i la calor i és molt fàcil de netejar. Tot i això, la instal·lació d’aquest tipus de tanques requereix un professional, a més de tenir un preu elevat.
  • Tanques sintètiques: són solucions que ofereixen altes durabilitats en el temps, no requereix manteniment i podem trobar tres tipus bàsics de materials:
  • Tanques de composite: no requereixen cap tipus de manteniment, són fàcils d’instal·lar i aptes per a tot tipus de climatologia i situació. A més, compten amb material tecnològic.
  • Tanques de PVC: són més resistents que les de fusta i més decoratives que les de ferro. La seva instal·lació també és senzilla i no requereixen cap tipus de manteniment. Són aptes per a tot tipus de climatologia i situació.
  • Tanques de polipropilè: estan compostes amb un plàstic especial que és resistent als raigs UV i és l’opció més lleugera i econòmica.

En definitiva, si necessites unes tanques metàl·liques o d’alumini, no dubtis en contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar la tanca pel teu jardí que s’adapti més al que estàs buscant.

 

Compartir l'article:
Altres artícles