¿Ventanas de aluminio, PVC o madera? Claves para elegir la mejor ventana

Finestres d’alumini, PVC o fusta? Claus per triar la millor finestra

Sabem que escollir entre els diferents tipus de finestres que hi ha al mercat pot resultar una mica difícil si no s’està familiaritzat amb el sector. Per això, des de Tancaments.cat et volem ajudar amb aquest article a què sàpigues quins aspectes cal tenir en compte abans d’escollir una finestra i els avantatges i els inconvenients de cada material. Tot això perquè tu tinguis tota la informació necessària perquè prenguis la decisió més encertada pel que fa a les teves necessitats.

Quins aspectes cal tenir en compte abans d’escollir una finestra?

Abans d’escollir una finestra per a casa teva has de tenir en compte una sèrie d’aspectes com poden ser:

  • Entrada de llum natural al teu habitatge
  • Permetre la visió cap a l’exterior i per descomptat permetre l’aireig i la ventilació de l’habitatge.
  • Aïllar acústicament la nostra llar per crear un ambient confortable.
    Impermeabilitat per impedir així el pas de pluja o evitar infiltracions cap a l’interior de l’habitatge.
  • Seguretat perquè aguanti sense problema qualsevol força del vent.
    Alta durabilitat i resistent a la corrosió.
  • Que sigui una finestra fàcil de netejar i mantenir.
  • Eficiència energètica i estalvi energètic a l’habitatge

Finestres d’alumini, PVC o fusta, quin és el millor material?

Un cop hagueu tingut en compte els requisits indispensables a l’hora d’escollir una finestra adequada, podreu decidir quin tipus de material s’adequa a les vostres necessitats: l’alumini, el PVC o la fusta. Tots presenten diversos avantatges i inconvenients.

Finestres de PVC

El PVC es caracteritza per ser un material que combina la química de carboni amb hidrogen i clor. Aquesta combinació fa que un dels principals avantatges sigui l’aïllament acústic i tèrmic, a diferència de la resta de materials. Aquest fet millora l’eficiència energètica de la nostra llar, i ens permet estalviar en energia. No obstant això, la fabricació del PVC comporta força emissions de CO2 a l’atmosfera.

No obstant això, el PVC és un material totalment lleuger, que ni s’oxida, ni es corroeix, per tant, un dels avantatges és el seu poc manteniment. Així mateix, presenta una alta resistència al xoc, per això els PVC tenen una vida útil molt llarga. Encara que pateixen més sota condicions climatològiques extremes, com a molt sol, pluja o humitat i és menys tolerant al foc.

Finestres d’alumini

Les finestres d’alumini es caracteritzen per no necessitar manteniment, ja que ni es corroeix ni es deteriora, encara que sí que en necessita la neteja amb aigua, sabó neutre i drap suau. Un dels seus desavantatges és el preu de l’alumini que és més car si ho comparem amb la fusta i el PVC. A més dels tres tipus de materials és el menys aïllant, tant a nivell tèrmic com a sonor.

Tot i això, les finestres d’alumini compten amb nombrosos avantatges com per exemple que permeten jugar amb el tipus d’obertures, de disseny, colors i textures. Així mateix, és el material de major resistència davant del foc i és un material reciclable mitjançant un procés que requereix baix consum energètic, a més, no és tòxic.

Finestres de fusta

Les finestres de fusta es caracteritzen per ser les més econòmiques del mercat. A més, són molt eficaços quant a l’aïllament acústic i tèrmic. Si són finestres de fusta d’alta qualitat amb bons tractaments aplicats, el manteniment és fàcil i senzill. Però si instal·lem finestres de fusta sense cap tractament, el seu manteniment dependrà del clima en què es trobi la casa, i així, haurem de polir, aplicar protectors, etc.

Si al final considereu que la instal·lació d’una finestra de PVC és la més adequada per a la vostra llar, no dubteu a contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessiteu i trobar la finestra de PVC que més s’adapti al que esteu buscant.

Compartir l'article:
Altres artícles