Què és el trencament de pont tèrmic: usos i beneficis - Tancaments.cat

Què és el trencament de pont tèrmic: usos i beneficis

Un pont tèrmic és aquell punt d‟un edifici on s‟interromp la continuïtat de l‟aïllament tèrmic. En aquestes zones, la calor flueix amb més facilitat i pot provocar pèrdues d’energia i condensació a la superfície interior de l’edifici. Per tant, els ponts tèrmics es produeixen quan la capa d’aïllament s’interromp. Pot ser a causa duna connexió entre elements constructius o per la presència de materials amb propietats tèrmiques diferents. Per exemple, una biga de formigó que travessa una paret amb aïllament tèrmic crearà un pont tèrmic, perquè el formigó té una conductivitat tèrmica molt més gran que l’aïllament.

Un cop definit què és un pont tèrmic, podem explicar de manera més senzilla què és el trencament de pont tèrmic. La RPT és una tècnica utilitzada a la construcció per evitar la transmissió de calor entre l’interior i l’exterior d’una estructura. Per tant, consisteix a interrompre la continuïtat del material conductor de calor, generalment l’alumini a finestres i portes, mitjançant la incorporació d’un element aïllant. En conseqüència, aquest element aïllant crea una barrera que evita la transferència de calor entre les dues cares del perfil, cosa que redueix significativament la pèrdua d’energia i la formació de condensació. D’aquesta manera, es millora l’eficiència energètica dels edificis i es redueix el consum d’energia per a la calefacció i la refrigeració.

Beneficis del trencament de pont tèrmic

  • Reducció de les pèrdues denergia: es redueix la transferència de calor a través de lestructura, la qual cosa condueix a una disminució de les pèrdues denergia i una major eficiència energètica de ledifici.
  • Estalvi en costos de calefacció i refrigeració: es disminueix el consum de calefacció i refrigeració, cosa que es tradueix en estalvis significatius a la factura de la llum.
  • Millora del confort tèrmic: es redueix la transferència de calor entre l’interior i l’exterior de l’edifici, la qual cosa es tradueix en una temperatura interior més estable i més confort tèrmic.
  • Reducció de la condensació: es redueix la formació de condensació a la part interior de l’edifici, cosa que contribueix a una major qualitat de l’aire interior i prevé l’aparició de floridura i humitat.
  • Major durabilitat de l’estructura: el trencament de pont tèrmic també protegeix l’estructura de possibles danys per condensació i canvis bruscos de temperatura, cosa que pot perllongar la vida útil.

Usos del trencament de pont tèrmic

El trencament de pont tèrmic es fa servir en diferents tipus d’edificis, des de vivendes unifamiliars fins a edificis d’oficines i comercials. L’objectiu principal és millorar l’eficiència energètica dels edificis i reduir els costos de calefacció i refrigeració. És comunament utilitzada en:

  • Finestres i portes: amb perfils dalumini, on la transferència de calor a través del perfil pot ser significativa.
  • Murs cortina: es fa servir per interrompre la continuïtat del perfil i reduir la transmissió de calor a través de l’estructura.
  • Estructures metàl·liques: elements com bigues i pilars per evitar la transmissió de calor i reduir les pèrdues energètiques.
  • Cobertes i sostres: per reduir la transmissió de calor entre l’interior i l’exterior de l’edifici, millorant l’eficiència energètica i el confort tèrmic.

A Tancaments.cat som experts en diferents tipus de tancaments d’alumini com ara finestres, portes o balcons. A més, de l’assessorament, també oferim servei d’instal·lació i postvenda a tot Catalunya. No dubteu a contactar amb nosaltres per aconseguir l’assessorament que necessiteu i resoldre tots els vostres dubtes.

Compartir l'article:
Altres artícles