Ventanas sostenibles PVC para cuidar el medioambiente | Tancaments.cat

Finestres sostenibles de PVC per tenir cura del medi ambient

La tasca pendent més urgent i necessària d’aquest segle és tenir cura del nostre planeta. Busquem tot el temps moltes maneres de canviar els nostres hàbits i ser més ecològics i sostenibles i, de vegades, passem per alt alguns detalls del dia a dia.
Hem après a reciclar, a reduir el plàstic, a utilitzar més el transport públic però, quanta energia malgastem a casa nostra? Com consumim aquesta energia? Podem millorar aquest consum? La resposta és sempre afirmativa.

Com pots millorar l’eficiència energètica

El primer que cal tenir en compte és com estem utilitzant l’energia. Un dels errors més comuns és encendre la calefacció a temperatures altíssimes a causa de la dificultat de caldejar els ambients de la casa. Els experts recomanen posar la calefacció a una temperatura que oscil·li entre els 20 i 21 graus per assegurar el confort dins la llar. Recorda que les pujades de temperatura suposen una despesa extra a la factura, a més d’un malbaratament d’energia.
Per aconseguir assolir com més aviat millor aquest estat de confort, cal tancar les finestres per mantenir la calor que s’ocasiona de forma natural. A més, les finestres hauran de comptar amb un sistema de tancament amb trencament de pont tèrmic per proporcionar l’aïllament requerit i així assegurar el benestar i mantenir la temperatura, aconseguint així l’estalvi energètic desitjat.

Grados de eficiencia energética

Tria materials sostenibles per a les finestres

Sostenibilitat, sí; però també confort i qualitat. I és que escollir ser més sostenible no va renyit a escollir bons materials per als teus tancaments. Es tendeix a pensar que les finestres de fusta són les més sostenibles perquè és un material natural, però la veritat és que no aïlla prou per estalviar energia.
Des de Tancaments.cat, com a especialistes en tancaments eficients sempre recomanem l’ús de PVC per a finestres i portes, per tots els avantatges que aporta:

  • És un material resistent i durador, amb una vida útil de fins a 50 anys.
  • No necessita manteniment, cosa que suposa, a més a més d’una reducció en el consum, un estalvi econòmic.
  • És resistent al foc i no propaga flames.
  • Suporta les altes i baixes temperatures de l’exterior mantenint sempre el confort dins la llar.
  • Garanteix completament l’eficiència energètica.
  • Es considera una opció sostenible per la poca energia que consumeix en la fabricació i per les possibilitats de reciclatge.

Ventana de PVC

A més del material de la perfileria, també hem de tenir en compte el vidre. Recomanem sempre vidres dobles, que aïllen millor i aconsegueixin mantenir la calor de la llar per més temps, a més d’evitar les condensacions. Aquest tipus de vidres també és útil per als mesos d’estiu, on aconsegueixen mantenir la casa fresca durant tot el dia sense necessitat de consumir energia amb l’ús de ventiladors.
Els petits gestos sempre són els que més ajuden a preservar el medi ambient. Si tu també vols proveir casa teva amb tancaments eficients i sostenibles no dubtis a fer-nos una consulta o demanar-nos informació sobre totes les opcions que existeixen i converteix la teva llar en un lloc més segur, més sostenible i més confortable.

 

Compartir l'article:
Altres artícles