Com fer un correcte manteniment de les finestres - Tancaments.cat

Com fer un correcte manteniment de les finestres

És molt important fer un bon manteniment de les finestres de PVC (o de qualsevol material) de casa teva i en especial de tots els elements que la conformen. Al capdavall és un element primordial a totes les llars i un millor manteniment revertirà en un habitatge més saludable i eficient.

Les finestres fan la funció d’intermediaris entre l’exterior i l’interior de l’habitatge i, per aquesta raó, un dels elements en què primer ens fixem és als vidres, que s’encarreguen de deixar passar la llum a l’interior i deixen veure el exterior.

Netejar el vidre de la finestra

La neteja dels vidres és un clàssic de les feines de la llar. És el primer que es veu si és brut i resulten invisibles quan estan nets. Per obtenir els millors resultats, la combinació d’aigua tèbia i sabó és la millor solució per a uns vidres immaculats.

Una altra opció, és fer servir algun netejavidres de confiança, això sí, sempre s’han d’usar draps suaus o paper de cuina, per evitar ratllar el vidre. No s’han d’utilitzar mai fregalls o materials que puguin erosionar la superfície.

 

Limpieza de ventanas

 

Manteniment correcte dels perfils

El tema dels vidres i el seu manteniment sol ser un element clar, però normalment ens oblidem dels perfils. Per mantenir les finestres impecables cal parar atenció als perfils i les seves necessitats de manteniment.

Igual que els vidres, cal netejar-los eventualment amb aigua tèbia i sabó neutre perquè no perdin la brillantor i la superfície segueixi sent suau al tacte. Tampoc és convenient fer servir fregalls o raspalls que resultin abrasius amb la superfície, ni tampoc productes que continguin dissolvents.

En el cas de les finestres de PVC, hi ha productes específics per a la neteja amb què t’assegures que els perfils queden encara més impecables. De fet pots trobar-ne un d’específic per a finestres blanques i un altre per a les que són de color.

En canvi, si tens finestres de fusta, el manteniment és una mica més laboriós, ja que, requereixen que s’envernissin cada cert temps i un tractament més continu per evitar que la fusta es deteriori, podreixi o sigui atacada per insectes.

Tenir cura dels ferratges de les finestres

Els ferratges són els grans oblidats i ens solem acordar quan algun ja s’ha fet malbé. És per això que els has de greixar una vegada a l’any amb l’oli adequat perquè els mecanismes d’obertura, tancament o altres mecanismes, com els de les finestres oscil·lobatents, s’acabin deteriorant.

I no et pots oblidar de les juntes, aquelles petites zones on s’acumula la brutícia i que també cal cuidar. Cal evitar fer servir materials punxants o abrasius en aquestes zones. Com en altres zones, el millor és l’aigua i el sabó i una baieta suau per eliminar les impureses de la zona.

Compartir l'article:
Altres artícles