Cómo mantener la privacidad en una casa o bajo | Tancaments.cat

Com mantenir la privadesa en una casa o baix

Si tens un baix, una casa o alguna vegada has pensat en tenir-los, segurament t’has preguntat què seria de la teva privadesa a la planta baixa. Les finestres, ja siguin finestres de PVC o altres, són un element fonamental per mantenir la privadesa de la teva llar. En aquest cas, no deixis de somiar aquest tipus d’habitatges, a Tancaments hem decidit ajudar-te i hem fet una llista amb les millors opcions per protegir-se de mirades indiscretes. Continua llegint i descobreix-les.

Finestres altes horitzontals

Són la millor opció per il·luminar el teu habitatge i que ningú no pugui mirar cap a l’interior. Es poden posar a qualsevol habitació, sobretot si tens l’opció de contractar un arquitecte perquè et faci la casa a mida. Les finestres altes en horitzontal són estupendes per il·luminar el menjador o l’entrada de casa teva. Un exemple daquest tipus de finestres són les que es posen sobre portes dentrada, com la de la foto.

Ventana alta horizontal sobre una puerta de entrada

Cortines

En cas de no poder accedir a un habitatge amb finestres altes, el més tradicional és l’ús de cortines per mantenir la teva privadesa i controlar la llum que entra per les finestres. Hi ha tants models de cortines que segur que aviat acabaries trobant la que més s’ajustés a casa teva. El problema és que si són molt gruixudes, l’habitació perd il·luminació i, a més, nosaltres tampoc no podem veure cap a fora. I si són fines, se’ns pot arribar a veure a la nit en tenir els llums encesos. En el moment de comprar una cortina cal tenir en compte tant el disseny com la practicitat. Una bona opció podria ser la combinació de cortines de la foto, una fina per utilitzar-la durant el dia i una gruixuda per fer-la servir a la nit.

Ventana con cortinas finas y gruesas

Para-sols o gelosies

També són elements molt tradicionals i estètics. Permeten reduir la quantitat de sol que entra a casa, la calor de l’interior i a més dificulten que et puguin veure des de l’exterior. El seu ús és molt comú a patis, però també es poden posar en finestres. Un avantatge més de les gelosies és que dificulten l’entrada als lladres.

Vinils translúcids

Una opció menys tradicional són els vinils translúcids. Són molt barats, funcionen igual que una cortina que està posada permanentment i, com que és una làmina adhesiva, es poden treure fàcilment en el cas de no voler-los més. Hi ha models de múltiples colors i fins i tot amb dibuixos.

ventana con vinilo translúcido

Vidres translúcids

Fan la mateixa funció que els vinils translúcids, però costen molt més. A més, si te’n canses, hauràs d’instal·lar un altre tipus de vidre. També, com en el cas dels vinils, permeten entrar la llum, però no podràs veure l’exterior a no ser que obris la finestra.

ventana con cristales translúcidos

Vidres mirall

Els vidres mirall són una de les millors opcions perquè puguis gaudir de les vistes de l’exterior i que no et vegin. Però els has d’escollir bé, perquè aquests vidres permeten veure el costat on hi ha més il·luminació, així que a la nit podrien veure’t des de fora si casa teva està més il·luminada que l’exterior. En cas de no tenir gaire varietat de vidres mirall al teu abast, podries acompanyar-los d’unes cortines a la nit. També cal procurar que no siguin tan reflectants que puguin confondre els ocells. Si reflecteixen a la perfecció les formes dels arbres, algun ocell pot xocar contra les finestres.

Ventanas con cristales de espejo

Vidres intel·ligents

Els vidres intel·ligents són l’opció més nova de totes. Aquests vidres poden passar de ser transparents a opacs de forma instantània aplicant-los corrent. També són una opció perquè casa teva sigui més sostenible, ja que tenen aïllament tèrmic i solar regulable. A l’estiu pots fer que bloquegin la calor deixant passar la llum, ia l’hivern pots fer que tant la llum com la calor, encara que el vidre romandrà totalment transparent. En tercer lloc, és quan estan més opacs i no deixen passar ni la calor ni la llum. Aquest tipus de vidres ja estan a la venda, però encara s?està investigant per perfeccionar-los i fer variants, com els vidres que s?utilitzen per fer finestres autosuficients.

Amb totes aquestes opcions ja no tens excusa per anar-te’n a viure a un baix oa una casa, escull l’opció que més s’ajusti al teu futur habitatge i compleix el teu somni!

Compartir l'article:
Altres artícles