Cómo evitar el calor sin aire acondicionado | Tancaments.cat

Com evitar la calor sense aire condicionat

La factura de la llum sol pujar molt a l’estiu, especialment per l’ús de l’aire condicionat en moments de molta calor. Per intentar evitar-ne l’ús al màxim hi ha moltes accions que pots dur a terme. En aquest article et fem un llistat amb algunes, així podràs estar més fresc estalviant i ajudant a cuidar el planeta.

Tanca les portes i finestres durant el dia

Durant el dia mantingues les portes i finestres tancades i baixa les persianes. En cas de no tenir persianes, instal·la unes cortines. Aquestes accions permetran que no entri a casa l’aire calent de l’exterior i que la llum del sol no escalfi l’aire de l’interior. Per afavorir l’aïllament de casa teva, també pots instal·lar finestres de PVC, que són molt més eficaces com a aïllant tèrmic que les finestres d’alumini. Els vidres també poden tenir càmera interna o de doble vidre. Els vidres de control solar també són molt útils, ja que reflecteixen els raigs del sol cap a fora, però deixant entrar la llum de l’exterior.

 

vidrios de control solar

 

Obre les finestres a la nit

Un cop fosqueja la temperatura exterior sol baixar bastant, és en aquell moment quan és millor ventilar la casa. Per crear un corrent d’aire fresc podeu obrir les finestres de bat a bat, també podeu posar un ventilador al costat de la finestra i facilitar que entri l’aire, però estaríeu tornant a pujar la factura de la llum. L’inconvenient d’obrir les finestres a la nit és que és el moment favorit dels mosquits per entrar a casa nostra, així que l’ideal també seria tenir unes bones mosquiteres instal·lades per oblidar-nos-en.

Intenta utilitzar alguns electrodomèstics a la nit

Els electrodomèstics solen emetre calor en utilitzar-se i afegeixen temperatura a l’aire de casa nostra. Així que hauríem d’usar una quantitat mínima durant el dia. Per exemple, es pot posar el rentaplats i la rentadora a la nit i el seu efecte a la temperatura de la casa serà molt menor en tenir les finestres obertes (si seguim el consell anterior). També cal recordar no deixar cap aparell a “stand-by”, ja que aquesta llumeta també gasta energia. Una altra opció és cuinar a l’exterior, si teniu una barbacoa i l’espai necessari, a part de la calor dels fogons, el menjar també desprèn vapor en fer-se. Si cuines aliments freds també evites la calor, com ara les amanides.

 

Fogones de cocina

 

Renova les bombetes

Hi ha bombetes que emeten molta calor, com les incandescents, que el 90% de l’energia que consumeixen la transformen en calor. El millor és substituir-les per unes de llum LED o per unes de baix consum, que emeten molt menys calor i t’ajudaran a estalviar.

Fes més vida a la planta baixa

Si casa teva té diverses plantes, aprofita i passa les hores de més calor a la planta més baixa, acostuma a ser la més fresca. L’aire calent és menys dens que el fred, així que sempre tendeix a pujar. Per tant, l’aire fred es mantindrà a la part baixa de la casa o dúplex.

Les plantes et poden ajudar

Si tens un pati prou gran per plantar arbres, fes-ho. Aquests poden donar a casa molta ombra i fins i tot fruits comestibles en diverses èpoques de l’any segons el tipus que plantes. Una altra opció pràctica per aconseguir ombra és instal·lar tendals. També et poden ajudar les plantes d’interior, si en tens unes quantes i les regues cada poc temps (tampoc cal passar-se o es podreixen) també refresquen l’ambient, a banda de donar-te més oxigen.

Compartir l'article:
Altres artícles