L’eficiència de les finestres ecològiques

Arriba el moment de posar o canviar les nostres finestres per altres, les finestres de PVC solen ser una bona opció. Però la millor manera de fer-ho és sens dubte, procurant triar-ne unes amb un criteri ecològic que et permeti, no només millorar el confort tèrmic de la teva llar sinó amb les que, a més, puguis aconseguir un estalvi d’energia més gran.
Quan parlem de finestres ecològiques, ja siguin finestres d’alumini o finestres de fusta, anem més enllà del material utilitzat per fabricar-les, dels seus criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient. Parlem de beneficis per a la llar gràcies al canvi de finestres i les seves característiques.

Per on comencem per escollir finestres?

A l’elecció. És imprescindible que quan arribi el moment d’escollir unes finestres o unes altres, tinguis en compte que tant la fusteria com l’envidrament seran el principal estalviador d’energia. En el cas del vidre, al llarg dels anys, es fa servir de forma cada vegada més comuna un doble vidre que proporciona a l’interior de la llar un millor aïllament de temperatura i soroll.
Pel que fa al vidre, també hi ha un cristall d’aïllament tèrmic reforçat (ATR) l’ús del qual s’està generalitzant molt ja que s’aconsegueix un gran estalvi energètic amb ell a més de millorar la sensació de confort.
A més d’aquestes característiques del vidre, hi ha altres elements complementaris a les finestres que milloren considerablement l’eficiència energètica de la casa com ara elements de protecció solar, persianes de gran aïllament, tendals, etc. Sabem, doncs, que finestres ecològiques són totes aquelles que són capaces de provocar una reducció en el consum de la calefacció a l’hivern, i de l’aire condicionat, a l’estiu, que a més, signifiquen un notable estalvi d’energia elèctrica. Hi ha també un altre tipus de finestres molt més futuristes que el que fan és generar electricitat per elles mateixes.

La importància d’un bon aïllament

Per protegir el medi ambient, hem de fer un bon i regulat ús de l’energia i per això és important que casa nostra gaudi d’un bon aïllament per no malgastar-la ni tampoc malgastar els nostres diners. Per això, és tan important triar un tipus de finestra adequada, no només estèticament sinó també valorant el confort que ens pot aportar i la cura al medi ambient.
Que una finestra tingui un bon aïllament que ens farà estalviar en calefacció i aire condicionat, de fet, i segons l’EPA, aquest estalvi pot suposar fins a uns 380 euros l’any menys respecte de les finestres més velles i que no disposen d’un bon sistema de aïllament. Si al principi, el preu d’unes bones finestres ens semblen una mica car, hem de pensar que a llarg termini l’estalvi que obtindrem és indiscutible i la butxaca ho agrairà.

ventanas ecológicas

 

Els materials més eficaços per fabricar finestres

D’entre molts dels materials que es fan servir per fabricar finestres, destaquem:

  • Alumini: material econòmic però menys eficient pel que fa a l’estalvi d’energia.
  • Fusta: més car que l’alumini, és un material força comú per la seva bellesa i no és material que brilli per la seva eficiència energètica.
  • Fibra de vidre: més cara que l’alumini, més lleugera i amb més eficiència que l’alumini.
  • PVC: la popularitat d’aquest material en finestres ha crescut molt els darrers anys ja que és econòmic, fàcil de mantenir i amb gran eficiència energètica.

Finestres amb doble o triple vidre

Una de les formes més utilitzades per crear un bon aïllament en finestres és doblegar o triplicar el vidre. El que s’aconsegueix és que l’espai buit que queda entre unes capes i altres dels vidres espera el soroll de l’exterior provocant una reducció acústica i també incrementa la seva eficiència tèrmica. Per incrementar encara més l’efecte aïllant, alguns fabricants afegeixen diversos gasos entre vidre i vidre. En els casos que es vulgui filtrar o reflectir la llum, s’utilitzen diversos tints de vidres que són especials per mantenir la calor en temporades de fred i reduir-la en temporades de calor.

Si estàs interessat en millorar l’eficiència energètica del teu habitatge, no dubtis en contactar amb nosaltres, t’ajudarem a decidir-te sobre el tipus de finestra a l’hora de canviar-les.

Compartir l'article:
Altres artícles