Los Vidrios bajo Emisivos y Vidrios de Control Solar

Descobreix els vidres Baix Emissius i de control solar

En un dels nostres articles anteriors us comptem els grans beneficis que ens poden aportar les finestres de PVC ecològiques. Us expliquem com es pot estalviar en energia elèctrica i millorar l’eficiència gràcies als vidres i el bon aïllament.
Seguint amb aquesta tònica, al post d’aquest mes, volem fer especial menció a dos tipus de vidres, els vidres Baix Emissius i els vidres de control solar, ambdós creats i destinats per millorar també l’eficiència energètica a les finestres i per tant , dels espais, de llars, oficines, etc.

Vidres Baix Emissius per finestres

Els vidres Baix Emissius milloren l’eficiència energètica de les finestres. Tal com indica el seu nom, són vidres que tenen la capacitat de reduir la pèrdua de calor a les habitacions i als edificis perquè poden reflectir una gran part de l’energia emesa pels instruments de calefacció i tornar-lo a l’interior.

Característiques principals dels vidres baix emissius:

  • Té grans propietats quant a la transició de llum natural, cosa que provoca estalvi d’energia i capacitat d’aprofitar llum natural.
  • Un vidre Baix Emissiu manté molt bé la calor a les habitacions i sales i també redueixen la pèrdua de calor als mesos més freds.
  • Estan creats a partir d’una capa metàl·lica neutra (conegut com a vidres de capa) que conté plata i altres òxids metàl·lics. Això fa que es millorin les qualitats i el poder dʻaïllament tèrmic del vidre.

L’únic inconvenient és que totes aquelles finestres orientades cap al sud, als mesos d’estiu, sumat a les característiques hermètiques dels vidre Baix Emissius, poden arribar a transmetre massa calor. Per això hi ha una solució que permet tenir unes condicions climatològiques òptimes als diferents espais els 365 dies de l’any: combinar el vidre Baix Emissiu amb els vidres de control solar.

Vidres de Control Solar

Les propietats d’aquest vidre permeten reduir la despesa en refrigeració així com el reflex de llum directa que entra pels vidres, permetent així aconseguir una temperatura confortable a l’interior dels espais.
Les capes que formen aquests vidres aconsegueixen que les temperatures de calor del sol es reflecteixin cap a l’exterior, de manera que eviten que l’espai es reescalfi i fa que es mantingui la temperatura constant a l’interior.

foto de vidrios control solar

Característiques principals dels vidres de control solar:

  • Reflecteix la calor i la llum del sol mantenint la temperatura interior i guardant alhora la refrigeració de l’aire condicionat de l’interior.
  • Redueix les despeses d’aire condicionat i persianes.
  • Filtren els raigs molestos i més perjudicials del sol deixant pas a la llum natural.
  • Com hem comentat, aquest vidre es pot combinar amb altres complements de protecció solar per aconseguir les qualitats òptimes per a les característiques de les llars o oficines, etc., per exemple, amb els esmentats vidres sota emissius, vidres decoratius, de gran seguretat, etc.

Finalment, cal esmentar que els vidres de control solar són usats majoritàriament per envidrar edificacions amb grans extensions de vidre, com ara gratacels, centres d’oficines, centres comercials, etc.

Compartir l'article:
Altres artícles