Tipus de vidres per a finestres - Tancaments.cat

Tipus de vidres per a finestres

Ens hem preguntat com és d’important l’elecció dels diferents tipus de vidres a l’hora d’instal·lar unes finestres de PVC (o d’un altre tipus).

Tan important és lelecció dels tipus de vidres per a finestres?

Al post anterior t’expliquem les diferències entre finestres d’alumini i finestres de PVC. Entre les característiques d’un material i l’altre, fèiem especial èmfasi en un dels aspectes més importants i que més preocupen el client a l’hora de comprar una finestra: la termicitat i l’acústica d’aquests materials.

Pel que fa als vidres d’aquestes finestres, sabem que l’usuari sovint es troba davant dels mateixos dubtes. Fer una bona elecció als vidres de les finestres de casa nostra o oficina ens pot donar molts més beneficis dels que podem conèixer a priori. I és que, la importància en l’elecció és essencial, ja que instal·lar les finestres adequades no només és important per aconseguir un gran estalvi energètic sinó que, a més, aconseguirem també una reducció en les pèrdues energètiques del nostre habitatge o local entre un 50-60 %, cosa que significa un estalvi molt significatiu en la climatització.

Tipos de vidrios para ventanas

Així, doncs, tan important és l’elecció del material de la finestra com el dels vidres. Així aconseguirem un tàndem perfecte i determinant en el major aïllament, acústic i tèrmic de la casa i les habitacions.
A Tancaments.cat treballem amb vidres d’alta qualitat subministrats per la important empresa Guardian Sun. Treballem per instal·lar les finestres que millor s’adequaran a les característiques i necessitats de la teva llar.

7 tipus de vidres per a finestres

Volem assessorar-te de la millor manera i per això t’expliquem a continuació quins són els aspectes més importants que has de tenir en compte a l’hora d’escollir un vidre o un altre per a les finestres.
Uns bons resultats s’aconsegueixen amb uns bons procediments. La instal·lació de principi a fi ha de ser correcta perquè els resultats siguin òptims. És essencial que la instal·lació, en aquest cas, del vidre, la dugui a terme un professional experimentat. Així doncs, i partint preferiblement d’una base de PVC o alumini i amb el vidre adequat, aconseguiràs que no hi hagi filtracions d’aire ni aigua i que l’aïllament acústic i tèrmic sigui més que satisfactori.

Com hem comentat anteriorment, els principals aspectes a tenir en compte i que són també els que més preocupen els usuaris són l’aïllament acústic i l’aïllament tèrmic.
Al mercat trobem una gran varietat de tipus de vidres per a finestres amb constitucions i propietats diferents segons les seves característiques. Destaquem set principals:

  • Vidres monolítics: senzills i poc recomanats per a la instal·lació en una finestra d’exteriors ja que no són aïllants però si és l’opció més òptima en un espai on no es necessiti un tipus de vidre amb característiques d’aïllament tèrmic ni acústic.
  • Vidres laminats: format per dues o més capes de vidre, és força segur ja que entre els vidres, i com el seu nom indica, s’intercalen làmines de PVB oferint més resistència sent així la solució intermèdia entre seguretat i aïllament.
  • Vidres amb cambra (conegut per ser un tipus de vidre de doble vidre): vidres constituïts per dos vidres separats per una cambra d’aire deshidratat segellada hermèticament que augmenta l’aïllament tèrmic.
  • Vidres temperats: molt recomanat per a exteriors. És un vidre fort i resistent a prova de fort impactes. De les opcions de seguretat és dels tipus de vidres per a finestres més utilitzats en bancs, joieries i establiments que necessitin alts requisits de seguretat o amb un pas elevat de transeünts.
  • Vidres flotats: molt comú actualment a les cases. La composició fa que sigui un vidre molt dur i d’alta qualitat.
  • Vidres mats: amb l’estètica que el caracteritza aquests vidres s’usen especialment per a interiors sento un tipus de vidre per a finestres amb un toc distintiu.
  • Vidres sota emissius (conegut també com a low-e): de gran eficiència energètica, és un gran aïllant tèrmic que deixa passar una gran quantitat de llum.

Aïllament Acústic i Tèrmic en el tipus de vidres per a finestres

L’aïllament acústic, que s’aconsegueix amb un determinat gruix del vidre, aconsegueix evadir-nos i aïllar-nos a casa oa l’oficina dels molestos sorolls de l’exterior, convertint el nostre espai en un lloc el més silenciós possible, de vegades destinem energia, esforç i recursos en adequar una habitació acústicament focalitzant-nos sobre sostres, terres, parets i ens oblidem de la importància que tenen els tipus de vidres per a finestres en un espai quan busquem un aïllament acústic.

L’aïllament tèrmic és una altra característica que també cal tenir en compte, i que podem aconseguir-la amb la protecció contra els raigs del sol, per la seva termicitat i raigs UV.

Al món dels vidres, aïllament és igual a estalvi, de manera que instal·lant un vidre amb aïllament tèrmic pots arribar a estalviar entre un 40-60% a l’estiu i l’hivern.

Uns vidres amb protecció de raigs solars eviten l’escalfament interior de les habitacions i les cases, així com també ens protegeixen dels raigs UV absorbint la radiació. Així doncs, recorda, la instal·lació d’uns vidres que s’adeqüin perfectament a les característiques de casa teva no només et donarà bons resultats a casa teva sinó que a més et permetrà estalviar significativament.

Si tens algun dubte o vols substituir immediatament els teus vells vidres per uns nous i més eficients a les teves finestres, no dubtis a contactar-nos. A més, t’oferim un pressupost en línia gratuït. Contacta’ns!

Compartir l'article:
Altres artícles