Mosquiteras, una opción sostenible | Tancaments.cat

Mosquiteres, una opció sostenible

Un dels problemes de l’arribada de l’estiu és l’aparició d’insectes que poden acabar dins de casa teva entrant per les finestres PVC o les que tinguis instal·lades i molestar-te. Els més molestos són els mosquits, que et poden mantenir despert a la nit i deixar-te una picada com a record. És important evitar aquests insectes, ja que són capaços de transmetre’ns algunes malalties i provocar al·lèrgies en algunes persones. I no només ens afecten a nosaltres, també a les nostres mascotes, com en el cas de la Leishmaniosi en gossos. Les mosquiteres et poden ajudar contra aquests insectes problemàtics.

Avantatges de les mosquiteres

Instal·lant mosquiteres pots oblidar-te de plagues i alhora poder tenir les finestres obertes. A més, són una solució que permet reduir el consum energètic en poder prescindir més sovint de ventiladors i aparells d’aire condicionat per tenir la casa més fresca. També et poden fer estalviar en el consum de llum artificial, ja que no caldrà que baixis les persianes per evitar l’entrada d’insectes durant el dia i pots gaudir més de la llum natural.

D’altra banda, també estalviaries en pesticides i repel·lents d’insectes que contaminen l’aire de casa teva i fan malbé el medi ambient.

Un altre avantatge és que pots tenir les portes i finestres obertes amb menor risc que les teves mascotes com a gossos i gats surtin a l’exterior.

Tots aquests avantatges fan de les mosquiteres una opció molt pràctica i sostenible que hauria d’estar a tots els habitatges. A Tancaments.cat et podem ajudar a escollir el tipus de mosquitera que es pot adaptar millor a casa teva segons el color i tipus de portes o finestres que tinguis instal·lades.

Tipus de mosquiteres

Mosquiteres corredisses

Ideals per a finestres i portes corredisses que donen accés a l’exterior, el marc és d’alumini i amb rodaments. La seva instal·lació és la més simple, ja que només cal encaixar-les als carrils superiors i inferiors de les vendes. Aquest tipus permet una obertura parcial.

Mosquitera corredera

Mosquiteres fixes

Similars a les corredisses però per a finestres fixes, també solen ser d’alumini i s’instal·len fàcilment. Queden encaixades a l’exterior de la finestra, ben segellades i permeten que la finestra s’obri totalment.

Mosquitera fija

Mosquiteres extensibles

Similars a les fixes, també s’encaixen a la finestra, però cal ajustar-les amb les persianes i només permeten una obertura parcial.

Mosquitera extensible

Mosquiteres abatibles

Consisteixen a ser una porta complementària a les que donen a l’exterior de la casa. Funcionen amb frontisses com una porta normal.

Mosquiteres enrotllables

Són més complicades d’instal·lar però permeten recollir-se i desplegar-se segons ens convingui, per exemple si volem prescindir-ne a l’hivern. El mecanisme és similar al de les persianes i tenen guies a cada costat que les mantenen fixes en desenvolupar-se.

Mosquiteres de cortina

Es poden instal·lar a qualsevol finestra o porta, encara que són més pràctiques per als accessos a l’exterior. Consisteixen en tires verticals de tela mosquitera i, segons el model, poden tenir imants a la part inferior per mantenir-les unides quan hi ha vent. Són especialment útils per passar-hi arrossegant objectes de gran volum, carrets per a nadons o cadires de rodes.

Si necessites mosquiteres contacta amb professionals

Si vols mosquiteres a casa teva, el millor que pots fer és contactar amb professionals que t’assessorin bé sobre el model que més es pot adaptar a casa teva. A Tancaments.cat també us podem ajudar amb la vostra instal·lació i manteniment per assegurar-vos d’una instal·lació correcta i que les vostres mosquiteres funcionin correctament.

Compartir l'article:
Altres artícles