Mantén tu casa a salvo en vacaciones | Tancaments.cat

Mantingues casa teva fora de perill de vacances

Amb l’arribada de la calor, comencen els plans de vacances, durant aquesta temporada deixem les nostres portes PVC tancades i marxem. Però haver de deixar la casa sense hostes durant uns dies provoca mals de cap i preocupacions a molts i sovint solen deixar les claus dels seus habitatges en mans de familiars o veïns perquè vagin fent una ullada a la casa i fingeixin que hi ha activitat. .
Aquestes pràctiques no serien necessàries si comptéssim amb les mesures de seguretat adequades. Per saber si casa nostra està fora de perill, el primer que hem de fer és comprovar si la nostra porta principal i les finestres són les apropiades.

La porta principal: primer aspecte a tenir en compte

Igual que tu entres a casa per l’entrada principal, els que vulguin entrar a casa teva també ho intentaran. Per això és imprescindible tenir una porta que compti amb les mesures bàsiques de seguretat: que estiguin reforçades amb materials de qualitat i homologats i que estiguin certificades com a tals.

Quan parlem de materials de qualitat ens referim a materials resistents que facin difícil entrar a casa de manera violenta o amb tècniques especialitzades. Per exemple, podem optar per portes blindades o cuirassades. Les primeres estan fetes de fusta o de PVC, però porten inserida una xapa de ferro lleugera; les segones, en canvi, tenen una estructura molt resistent de ferro o d’acer i porten una capa per sobre de fusta o de PVC. Les cuirassades són molt més resistents que les blindades per comptar amb aquesta estructura tan dura i reforçada.

És molt important que, un cop tinguem la porta, estigui instal·lada de manera òptima perquè proporcioni tota la seguretat necessària:

  • Ha d’estar ben fixada al mur, perquè no es despengi si rep cops al marc.
  • Heu de tenir la quantitat exacta de frontisses. Depenent de la mida i del tipus de porta, portarà més o menys. Les frontisses seran les que evitin els forçaments amb palanca.
  • Afegir un escut de seguretat protegirà el bombí d’atacs, ja que estan fabricats amb materials que impossibiliten fer palanca o ser trepats.
  • També pots afegir un pany interior addicional perquè tingui dos punts de tancament. Aquest tipus de pany va inserit per dins, per la qual cosa des de fora és impossible veure que la porta compta amb tants panys.

 

Puerta con sistema de seguridad

 

Tipus de finestra segons la seguretat

Les finestres també són punts febles de casa si no estan escollides pensant en la seguretat. El primer que cal tenir en compte en instal·lar-les és l’alçada a què es troba l’habitatge. No cal la mateixa seguretat un tercer pis que una planta baixa. Per als habitatges que es troben a peu de carrer, haurem de triar finestres el més segurs possibles. Els tipus d’obertura que proporcionen més seguretat són les oscil·lobatents i les practicables davant de les finestres corredisses, que són més recomanables per a pisos amb alçada.
Si les vostres finestres no corresponen a cap d’aquests tipus, o bé teniu instal·lades unes finestres poc adequades per a l’alçada del vostre habitatge, també podeu optar per instal·lar altres mesures de seguretat com bloquejos o forrellats. Les finestres oscil·lobatents ja compten amb un sistema de bloqueig, però instal·lar-lo en un altre tipus de finestra és senzill.

Per tal de reforçar les finestres practicables o corredisses, hi ha la possibilitat d’instal·lar forrellats, perquè quedin tancades amb la seguretat d’una porta; o bé reforçar les frontisses, per evitar que es pugui fer palanca des de l’exterior.

 

Ventana con seguridad

 

Materials per a finestres que proporcionen més seguretat

Les finestres fetes d’alumini o PVC resulten molt més segures que les més tradicionals, fetes de fusta. Aquests materials són molt més resistents als cops, de manera que si algú pretén entrar a casa nostra trencant el marc de les finestres es trobarà amb aquest obstacle.
Pel que fa als vidres: és preferible instal·lar vidres dobles, ja no sols per la seguretat que proporcionen, sinó per l’aïllament tèrmic i acústic. En aquest sentit, ens trobem que els millors vidres per a les teves finestres són els vidres de doble vidre i els vidres laminats. Tots dos es componen de dues capes de vidre, amb l’única diferència que els segons inclouen, a més, una capa plàstica entre els dos vidres per evitar el traspàs, cosa que proporciona encara més seguretat.
Hi ha també els vidres armats, a la mateixa línia però un pas més enllà. Aquests vidres incorporen filferros d’acer inoxidable al vidre, per la qual cosa resulta impossible trencar-lo.

La seguretat de casa teva no és cap broma, és un aspecte al qual cal donar-li prioritat per gaudir del teu habitatge quan hi siguis i per no patir quan no estiguis.

Compartir l'article:
Altres artícles
ventanas aluminio y pvc

Aïllament acústic

L’aïllament acústic comprèn un conjunt de mètodes, materials i tecnologies que tenen la capacitat d’aïllar o reduir els nivells de

Veure més