Consells per mantenir casa teva fresca a l'estiu - Tancaments.cat

Consells per mantenir casa teva fresca a l’estiu

Obrir les nostres finestres de PVC durant l’estiu no sempre aconsegueix refrescar-nos, i mantenir la casa fresca durant l’estiu sol ser sinònim d’una gran factura a final de mes.

L’abús de l’aire condicionat no només fa que pugi la factura de la llum, sinó que fa que pugi encara més la temperatura mitjana a les ciutats.

Evitar que la calor envaeixi casa teva en aquestes dates sense haver de recórrer a l’aire pot resultar més senzill del que creus, així pots estalviar alhora que no perjudiques el medi ambient. A més, si fa anys la gent podia viure perfectament sense tirar de comandament, per què no ho podries fer tu amb aquests consells?

Mantingues portes i finestres tancades

En aquestes dates, si es mantenen les portes i finestres tancades dels espais que no es fan servir durant les hores diürnes s’evita que entri l’aire calent de l’exterior i així s’ajuda a mantenir refrigerat la llar.

Per assegurar-te un bon aïllament, sobretot a les finestres, es pot optar per l’ús de PVC a la seva construcció, molt millor aïllant tèrmic que l’alumini, i l’ús de vidres amb càmera interna o de doble vidre.

A més, també hi ha la possibilitat d’usar finestres amb vidres de control solar. Aquests reflecteixen la calor i la llum del sol cap a l’exterior, ajudant així a mantenir l’interior fresc. També tenen beneficis per a la salut, ja que filtren l’entrada de raigs molestos i fins i tot perjudicials per a nosaltres.

Les persianes baixades durant el dia

persiana para mantener fresca tu casa

Per evitar que el sol calenti massa casa teva, el millor és que disposis d’unes bones persianes que mantinguin les habitacions a les fosques durant les hores de llum. Com ja parlem al seu dia, unes bones persianes també ajuden a l’aïllament tèrmic i si vols que sigui òptim, et recomanem l’ús de persianes d’alumini laminat combinat amb poliuretà expandit, no només protegeixen de la llum que entra, sinó també de les altes temperatures.

També convé tancar les cortines si no es disposa de persianes, com més opaques millor per impedir el pas de la llum.

Ventila a la nit

Després de tenir tot el dia la casa tancada, el millor que es pot fer quan baixa la llum és obrir de bat a bat les finestres perquè es creï corrent d’aire i així es ventili la llar. Amb això ajudaràs a reciclar l’aire interior i alhora refrescar-ho tot amb una agradable brisa sense necessitat d’encendre aires condicionats.

Això sí, et recomanem la instal·lació de mosquiteres, perquè ja se sap que amb l’arribada de la calor a l’estiu, també arriben els mosquits i altres insectes que et poden fastiguejar més d’una nit mentre intentes dormir.

Omple de verd casa teva

Tant a exteriors com a interiors, tenir plantes també ajuda a refrescar l’ambient, ja sigui mitjançant l’ombra que poden donar a jardins, o mitjançant la creació d’oxigen durant el dia.

No oblidis els clàssics

Si a tot això encara tens calor, no deixis de banda el ventilador i el ventall, et poden salvar més d’una tarda calorosa on sigui impossible sortir al carrer.

Compartir l'article:
Altres artícles