Com evitar la condensació a les finestres de casa nostra - Tancaments.cat

Com evitar la condensació a les finestres de casa nostra

Estem en ple hivern i això comporta un augment de les pluges i del fred, per això és habitual que a la part baixa de les finestres de casa teva aparegui la tan temible humitat. Aquesta humitat pot provocar l’aparició de floridura i fongs que poden acabar desgastant tot el marc de la finestra i la paret, a més d’entelar-les constantment.

Encara que la humitat produïda per la condensació és un fenomen força comú que se sol produir cada hivern, però que moltes persones desconeixen per què es produeix i com evitar-ho. Per això, el propòsit d’aquest article és donar a conèixer què és la condensació i com es produeix, alhora que donar consells per evitar-la.

Què és la condensació

La condensació dins les finestres s’origina pel contacte de l’aire humit amb una superfície més freda que aquest aire. És a dir, en una llar es crea aquest fenomen quan hi ha un excés d’humitat dins de l’habitatge, a causa de la calor de l’interior que genera vapor d’aigua. Aquest vapor entra en contacte amb la superfície freda de l’interior de les finestres, per tant, es condensa i origina les gotes que baixen per la finestra fins a la paret.

La condensació produïda per la humitat és un efecte que si no es controla i es tracta de manera correcta pot provocar un problema en la transpiració de la llar. Per això, és important revisar la qualitat de les nostres finestres. Sobretot als edificis més antics compten amb l’avantatge de tenir orificis i filtracions, que permeten que l’aire corri de l’interior a l’exterior i com a conseqüència no quedi atrapada la humitat a casa. No obstant això, els habitatges més nous compten amb finestres molt més sòlides, robustes i aïllants que conserven millor la calor i l’energia. Per tant, aquests corrents d’aire en no renovar-se es concentren a l’interior de l’habitatge, provocant en molts casos el fenomen de condensació.

5 consells per eliminar la condensació de les finestres

Depenent si la teva llar és de construcció nova o antiga pots tenir més o menys humitats a casa teva. No obstant això, has d’esbrinar la causa que propicia aquesta humitat a casa teva i aturar-la d’arrel. Per això, et donem una sèrie de consells perquè puguis eliminar-la de les finestres de casa teva.

  • Ventileu la vostra llar diàriament: és important que ventileu la vostra casa diàriament per així renovar l’aire i regular la temperatura interna. Per això ventila casa teva diàriament durant 10 minuts, a més de comptar amb sistemes de ventilació que redueixen el risc que s’entelin els vidres i la generació d’humitat.
  • Controlar la temperatura de casa teva: normalment el fenomen de la condensació passa quan es genera una gran diferència de temperatura entre l’exterior i l’interior d’un habitatge. Per això és recomanable que la temperatura de la teva llar es mantingui estable als 17º i no existeixi un fred o calor excessiva per evitar els contrastos de temperatura que provoquen la condensació. Per això pots controlar la temperatura del teu habitatge amb un termòmetre o el termòstat de la teva calefacció.
  • Utilitzar extractors i/o deshumidificadors: si el teu habitatge és propensa a patir humitats a finestres i parets és recomanable instal·lar algun tipus de sistema d’extracció d’aire o màquina deshumidificadora per eliminar la humitat a casa teva.
  • No tancar cortines i finestres: això és perquè si les tanquem l’aire no pot circular al voltant dels vidres i el vapor d’aigua s’hi concentra. Per això és millor ventilar diàriament perquè la humitat no s’acumuli en cortines i finestres.
  • Renovar el perfil de les finestres o vidres de casa teva: si la teva llar compta amb humitat excessiva podries instal·lar vidres de baixa emissivitat amb doble vidre et permetran reduir de manera dràstica la pèrdua de calor, per així afavorir un clima temperat a l’interior de la habitatge. També canviar les finestres antigues o amb perfil metàl·lic per tancaments de PVC a les finestres reduirà considerablement la condensació. Això és degut al fet que el PVC és un material no conductor, que aïlla i no genera els punts freds, sobre la superfície.

La condensació produïda per la humitat és tan comú com a evitable. Per reduir-ne l’impacte i les conseqüències a casa teva, no dubtis en contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar la finestra de PVC que més s’adapti al que estàs buscant.

 

Compartir l'article:
Altres artícles