Cuándo y por qué deberías renovar tus ventanas | Tancaments.cat

Quan i per què hauries de renovar les finestres

Les reformes de la llar desperten passions i maldecaps a parts iguals. Molts les estimen i molts les odien, però el que és clar és que quan ens llancem a renovar un o diversos espais de casa nostra és amb un objectiu en concret: millorar l’estada.
Entre les reformes més habituals i recurrents trobem el bany o la cuina, encara que també destaquen la renovació del terra, portes i finestres. Avui prestarem especial atenció a la renovació de les finestres, ja que és un aspecte que pot millorar considerablement el confort a casa nostra i sovint no ens adonem de la importància de comptar amb unes bones finestres i de qualitat.

5 raons per canviar les finestres

Per norma general, quan adquirim un producte busquem que compleixi una funció. Quan parlem de finestres, la funció és la utilitat: les finestres ens brinden llum, ens permeten connectar espais, veure l’exterior, etc. A més d‟aquesta funció bàsica, han de complir uns requisits mínims, ja que formen part de l‟estructura del nostre habitatge. Per tant, han de contribuir a fer de l’habitatge un lloc millor. Quan no és així, diem que la seva vida útil s’ha acabat. Les raons que motiven el canvi i/o renovació de finestres en un habitatge en poden ser moltes, però normalment van associades amb el confort que presten. Entre els motius més freqüents i usuals trobem els següents:

  • Aïllament tèrmic. Una llar ha de ser sinònim de confort. Si la teva llar és freda a l’hivern i molt calorosa a l’estiu a causa d’un mal aïllament, potser ja és hora de canviar les finestres pensant en millorar la comoditat.
  • Aïllament acústic. Viure al centre de la ciutat té els seus avantatges, però si no comptes amb el sistema de vidre adequat pot ser un autèntic malson. Sorolls a mitjanit, bullici a les hores de més trànsit, etc.
  • Manca de llum natural. La llum del sol és necessària pel nostre dia a dia. Habilitar finestres als llocs de més llum de la casa i fer-ho amb vidres específics de control solar us ajudarà a sentir-vos més a gust ia gaudir molt més de la llum natural.
  • Manca de seguretat. Sabem que les finestres són molt cridaneres per als lladres, per això casa teva ha de comptar amb les més segures del mercat, específicament fabricades per evitar els robatoris i garantir la seguretat a tota hora.
  • Eficiència energètica. Molt relacionat amb l’aïllament tèrmic, els tancaments que no aïllen correctament i provoquen inestabilitat a la temperatura interior de l’habitatge, ocasionen una gran despesa econòmica i energètica per als propietaris.

Mujer luz natural en la ventana

Una altra de les raons per les quals ens decidim a canviar les finestres sol ser per qüestió d’estètica. Com tot, les finestres també passen de moda, i és que cada cop trobem dissenys més desitjables que combinen a més seguretat i confort.

És el que sol passar amb les finestres de PVC, de les quals hem parlat diverses vegades. El PVC és un material que aporta una gran quantitat de beneficis -com la seva capacitat aïllant, la seva resistència o seguretat i el fet que gairebé no necessiti manteniment- i, a més, és altament personalitzable. El trobem en una gamma de colors molt àmplia, fins i tot en imitació de fusta, per als amants de l’estil més rústic.
Si les vostres finestres no compleixen els 5 requisits bàsics que hem comentat (aïllament tèrmic i acústic, seguretat, confort i eficiència energètica), ha arribat el moment de renovar-les. Recorda que invertir a les teves finestres és invertir en la teva qualitat de vida i en el confort de casa teva.

A Tancaments.cat som especialistes en tancaments eficients de PVC i alumini i treballem amb les millors marques per oferir als nostres clients la màxima qualitat al nostre servei. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres si tens qualsevol dubte sobre quines finestres, portes o sistemes de vidre has de triar per al teu habitatge. T’assessorarem!

Compartir l'article:
Altres artícles
ventanas aluminio y pvc

Aïllament acústic

L’aïllament acústic comprèn un conjunt de mètodes, materials i tecnologies que tenen la capacitat d’aïllar o reduir els nivells de

Veure més