Com millorar la lluminositat de casa teva - Tancaments.cat

Com millorar la lluminositat de casa teva

Un dels aspectes més importants d’una llar és la lluminositat de cada estança i com es reparteix aquesta llum. És un factor clau que aporta molts beneficis tant per a l’estat d’ànim com per ajudar-nos a estalviar en electricitat. Les finestres de PVC (i les finestres en general) són sens dubte un dels elements que més poden contribuir a aquest aspecte depenent de la distribució.

Tots hem patit aquests dies d’hivern on el cel gris i la pluja fan que ens sentim més irritats o més tristos.
En aquest sentit, la llum ens aporta optimisme, benestar i confort i és molt important treure el màxim profit a l’entrada de llum natural que entra a casa teva a través de les finestres.

Distribució per una millo iluminació

La distribució de la llar, la majoria d’ocasions, ens vénen donada i no es pot modificar, però és important que aprofitem de manera òptima la ubicació on estan col·locades les finestres des d’on entra la llum.
Si és possible, una opció per a espais on no arriba la llum és substituir algun envà per tancaments de vidre. D’aquesta manera la llum traspassarà el vidre i no quedarà bloquejada per l’envà.
D’altra banda, també és bo tenir en compte alguns aspectes com ara obstruir les finestres, totalment o parcialment, amb mobles. Pot semblar obvi, però en espais reduïts, de vegades s’ajusten tant els mobles a les finestres que es pot perdre lluminositat.

Els colors

La decoració de la llar també influeix en com es distribueix a cada estança. Els colors clars fan que la llum rebot i es multipliqui. L’ideal, si l’espai és reduït, és que les parets siguin blanques i els terres tan clars com sigui possible. D’aquesta manera, l’espai semblarà més ampli i la sensació de lluminositat serà més completa.
Cal evitar els espais molt carregats de mobles, sobretot si són foscos, i elements de fusta molt grans o entapissats, ja que en tenir molta textura absorbeixen la llum i s’acaba veient l’espai més apagat i petit.

Tèxtil

Igual que al punt anterior parlàvem dels colors de les parets, en el cas dels tèxtils també cal tenir-ho en compte.
A la majoria de finestres de casa tenim cortines, ja sigui un disseny o un altre, és important, per donar lluminositat a l’estança, que els colors siguin clars i els teixits translúcids.
Una cortina, encara que sigui blanca, si és molt gruixuda farà de barrera a la llum. Per tant, els teixits vaporosos, tipus cotó fi o gasa, sempre afavoriran que entri la llum filtrada, sense que l’interior sigui del tot visible des de fora.

luminosidad en casa

 

Portes amb vidre

A l’interior de casa també podem fer certes accions que poden fer que la llum es reparteixi millor. Si les portes que separen diverses estances de pas tenen un vidre a la part central, sempre s’afavoreix que la llum no es quedi barrada en una estança.
El més habitual és tenir portes amb vidre entre els passadissos i el menjador o entre el menjador i la cuina. D’aquesta manera, el flux de llum serà continu i es perdrà menys lluminositat a casa.

Disseny i forma de la finestra

En la majoria de casos no podem triar, però el disseny i la forma de la finestra també intervenen en el grau de lluminositat que tindrem a casa. Si, per exemple, estàs plantejant construir casa teva triar una orientació sud et proporcionarà una il·luminació constant durant tot l’any.
En aquest cas, hauries de triar vidres amb control solar perquè els mesos de més calor no pateixis l’efecte hivernacle.
Per altra banda, també és important la forma de la finestra. Una amb forma vertical, aconseguirà que s’allargui la distància a què entra la llum a l’estança i proporciona diferents graduacions de llum al llarg del dia.

Compartir l'article:
Altres artícles