Protegeix casa teva del sol - Tancaments.cat

Protegeix casa teva del sol

El sol és molt necessari a les nostres vides, però en certes èpoques de l’any pot resultar molest (amb la llum entrant a través de les nostres finestres de PVC) o afectar algunes zones de casa nostra.
Saber les hores de major incidència del sol i l’orientació de l’habitatge, és primordial per prendre mesures i poder estar a casa de la manera més confortable possible.

Protecció del sol exterior

Si el teu habitatge està molt exposat al sol, a l’hivern és fantàstic ja que la incidència directa farà que la casa estigui més calenta i gastaràs menys en calefacció, però, el més probable, és que a l’estiu pateixis de calor.
Per això pots prendre algunes mesures a l’exterior que beneficiaran la temperatura interior:

Tendals

Col·locar tendals és una bona idea, ja que els pots desplegar només a l’època de l’any que ho necessitis. Pots tenir-los recollits a l’hivern i fer-los servir a l’estiu per proporcionar ombra a les parets exteriors i que no s’escalfin en excés. Això farà que no pugi tant la temperatura a l’interior.

Persianes

Les persianes són un element molt versàtil, que a més de bloquejar l’entrada de llum, també aïllen de la calor i el fred. A més, si el sol és força incisiu en alguna de les parets exteriors de casa teva, pots triar unes persianes d’alumini laminat, que a més de fer la seva funció perfectament, no es decoloren pel sol.

Protecció del sol interior

Consejos para proteger la casa del sol

Vidres aïllants

Avui dia es poden trobar diferents tipus de vidres que ajuden a l’eficiència energètica i que poden mantenir a ratlla l’entrada del sol a l’interior de casa. Algunes opcions:

  • Vidres laminats: Impedeixen l’entrada dels raigs UV i protegeixen de la decoloració dels mobles, terres o altres elements de la llar.
  • Vidres sota emissius: Tenen la capacitat que es redueixi la pèrdua de calor a les estances, ja que reflecteixen l’energia emesa a l’interior i la mantenen a dins.
  • Vidres control solar: Redueixen la despesa en refrigeració interior i el reflex de la llum directa que entra a través del vidre. D’aquesta manera s’aconsegueix una temperatura més confortable al interior de l’espai.

Cortines

Un element que se sol associar més a la decoració, però que també poden ajudar a controlar la temperatura si es trien bé els teixits. Si tries unes cortines clares de teixits de cotó filtressin la llum directa, però deixessin passar la llum i la claredat perquè no perdis lluminositat.

També, pots trobar cortines tipus foscurit, que bloquejaran completament l’entrada de llum i calor.

Cura dels mobles

Si la incidència del sol és molt directa, has de protegir els teus mobles, ja que encara que prenguis mesures per reduir el contacte directe del sol poden ressecar-se i empal·lidir-se.

Per prevenir-ho, pots protegir els mobles amb un segellador, vernís o algun tipus de protector especial per a la fusta.
Un altre aspecte a tenir en compte és el color, ja que si tries mobles de colors clars trigaran més a deteriorar-se.

Compartir l'article:
Altres artícles