La casa de vidre al desert - Tancaments.cat

La casa de vidre al desert

Els vidres són un dels elements que cal tenir molt en compte a les finestres de PVC o altres de la nostra llar. No només proporcionen més o menys lluminositat, també aïllen de la climatologia i dels sorolls. I d’això en va aquest experiment de la Casa del Desert, ubicada al desert del Gorafe (Granada), un dels més adversos d’Europa i on les temperatures poden assolir els 50 graus a l’estiu i -10 graus a l’hivern.

La casa en qüestió està construïda amb una estructura de fusta i completament envidriada. L’han dissenyat un equip expert d’arquitectes, enginyers, consultors energètics i fabricants de vidre. A més de tenir una estructura molt estudiada, se l’ha dotat de solucions d’autoabastiment d’aigua, amb un sistema de filtratge i d’energia amb panells solars.

Amb aquest experiment es vol demostrar si és possible viure còmodament en una casa de vidre ubicada al mig del desert. Té uns 20 metres quadrats i tres estances: un dormitori, un bany i una sala d’estar amb cuina integrada.

La companyia Guardian Glass ha utilitzat una gamma de vidres especials amb l’objectiu de mostrar d’una manera empírica la importància del vidre a la vida quotidiana de les persones.

Vidre d’alta qualitat per a les finestres

El vidre que s’ha utilitzat per als finestrals d’aquesta casa estan pensats per estalviar energia, obtenir un millor aïllament tèrmic i acústic a l’interior i amb un alt nivell de seguretat davant d’impactes o intents de robatori a l’habitatge.

A més de ser un lloc ben condicionat i segur, la idea és que sigui una llar confortable i còmode, sigui quina sigui la seva ubicació.

La Casa del Desert és una demostració de com influeixen uns vidres adequats a la llar, ja que, fins i tot en les situacions més extremes pots aconseguir assolir unes bones condicions de confort.

Vidres aïllants per a estiu i hivern

És molt important triar bé quins vidres utilitzarem a casa, ja que, cal tenir en compte les condicions climatològiques de la zona on vivim per protegir la casa del sol i del fred. Per sort la inversió en R+D han fet que s’estudiïn i fabriquin noves solucions per a les llars que ofereixen qualitat i una millor eficiència energètica tant a l’estiu com a l’hivern.

Alguns exemples que podem trobar al mercat per a habitatges participants són:

  • Vidres de control solar: Com el seu nom indica, serveixen per controlar la temperatura provocada per la incidència del sol. Gràcies a ells, es redueix la despesa en refrigeració, ja que bloqueja els efectes del sol a l’interior de l’habitatge.
  • Vidres sota emissius: S’encarreguen de reflectir l’energia rebuda des de l’exterior a l’interior i fan que es mantingui a dins. D’aquesta manera, es redueix la possibilitat que es produeixi una pèrdua de calor de l’interior de les estances.
  • Vidres laminats: Filtren els raigs UV i, per tant, protegeixen de la decoloració dels mobles, terres o altres elements de la llar.

Si estàs pensant en canviar les finestres de la teva llar, vives o no al desert, recorda que has de tenir en compte la climatologia de la teva zona per seleccionar els vidres més adequats per mantenir el confort de l’habitatge.

Compartir l'article:
Altres artícles