Quin tipus de finestres necessito? - Tancaments.cat

Quin tipus de finestres necessito?

La funció principal de les finestres de PVC és proporcionar llum natural i aïllament, protegeixen del fred i de la calor, aïllen del soroll exterior i, alhora, són elements decoratius. És molt important triar els diferents elements que configuraran la finestra perquè s’adapti a les nostres necessitats i al lloc on vivim.
De la climatologia de la nostra zona dependran algunes necessitats bàsiques com el material dels marcs, els vidres o si necessites persianes o porticons.
És per això que és important saber totes les variables i poder decidir amb comoditat que volem per a casa nostra.

Materials per a finestres

Avui dia hi ha, bàsicament, 2 opcions a l’hora d’escollir els materials que conformaran les finestres de casa: Alumini o PVC.
El PVC és un material modern que, cada vegada, és més present a totes les llars, ja que és lleuger, molt resistent, impermeable i no propaga les flames. A més d’un molt bon aïllant tèrmic i acústic, no es deforma i el manteniment és molt fàcil.
Pel que fa a l’alumini, és un material que ja fa molts anys que s’usa en la construcció de finestres i ha demostrat que és força resistent al temps. Amb tot, no són tan aïllants com el PVC i els darrers anys s’han popularitzat més els models amb trencament de pont tèrmic, que aporten més estanquitat.
Tot i que l’alumini aïlla més que la fusta, no ho són tant com el PVC i és menys ecològic.

Vidres

El sector del vidre ha evolucionat molt i l’evolució tecnològica de la societat ha fet que, cada cop, hi hagi tipus de vidres millorats i que ofereixen més solucions aïllants.
Els tipus de vidres més utilitzats actualment són els següents:

  • Vidres laminats: Tenen 2 o més capes de vidre. Són força segurs i aïllants, ja que entre els vidres s’intercalen làmines de PVB.
  • Vidres amb càmera (o de doble vidre): Estan formats per dos vidres entre els quals hi ha una càmera d’aire deshidratat, que ofereix un bon aïllament tèrmic.
  • Vidres temperats: Especialment indicat per a exteriors a causa de la seva alta resistència als impactes. També es fan servir en bancs i joieries per les seves altes prestacions en seguretat.
  • Vidres sota emissius: Ofereixen una alta eficiència energètica. Deixen passar una gran quantitat de llum i ofereixen un alt aïllament tèrmic.

Persianes i porticons

Un altre element molt important en escollir les finestres de casa són les persianes i els porticons. Totes dues ens ajuden a filtrar la llum, a més els porticons es consideren un element de seguretat afegida.

Encara que els porticons eren un element del segle passat, han tornat per quedar-s’hi. Ara hi ha solucions en alumini i PVC que, a més de ser estètiques, ofereixen funcionalitats pròpies de persianes i una seguretat extra.

Actualment pots instal·lar porticons a casa teva de diferents colors. A més, pots decidir si les làmines són mòbils, per deixar passar més o menys llum i el tipus de tancament perquè siguin totalment segures.

A persianes, també hi ha on triar. Avui dia, pots escollir les clàssiques persianes amb la seva corretja i les lamel·les de PVC o alumini, però també, hi ha opcions més tecnològiques, com les motoritzades, capaces de ser integrades en solucions domòtiques per controlar-les des del teu smartphone, tot un luxe i comoditat al teu abast.

Compartir l'article:
Altres artícles