Tipos de perfiles para ventanas | Tancaments.cat

Tipus de perfils per a finestres

Els perfils de les finestres en són una part molt petita, tot i així no els hem de deixar de banda ja que ajuden a donar estabilitat i resistència a la finestra. A més de ser l’element d’ancoratge i d’unió entre el vidre i la paret. És per això que hem de tenir molt en compte quin tipus de perfil triem per a les nostres noves finestres.

Una altra característica dels perfils de les finestres és que la vostra presència facilita les opcions d’obertura de la finestra. A més, els perfils de PVC ajuden a millorar l’aïllament tèrmic i acústic de casa teva. Perquè triïs el perfil que millor s’ajusti a les teves necessitats, t’expliquem quins tipus de perfils per a finestres existeixen.

Què són i quina és la funció del perfil de la finestra?

Els perfils de finestres són la part estructural que ens donarà resistència mecànica i de suport al vidre i serà l’element que faci la unió amb la paret. És per això que és un element molt important que compleix la funció d’evitar filtracions d’aire o aigua en dies de pluja. A més, una altra de les funcions de la perfileria que conforma el marc de la finestra és tenir múltiples opcions dobertura. Cosa que les finestres sense marc no permeten.

Quins tipus de perfils de finestres hi ha?

Els perfils per a finestra poden ser múltiples i varien en funció de diferents criteris, que es podran conjugar per aconseguir la finestra ideal per a la nostra llar. Entre els criteris que podem observar trobem el tipus de material utilitzat per als perfils de finestres, la capacitat d’aïllament tèrmic i acústic, l’eficiència energètica, el disseny de la finestra, etc.

Entre els materials que podem trobar per als perfils de finestres hi ha:

  • Els perfils de PVC: Es poden classificar per diversos aspectes, com són el nombre de càmeres que disposen al seu interior, el gruix de les diferents parets, tant interiors com exteriors, i del nombre de juntes. Depenent de l’elecció, estarem millorant o no l’eficiència energètica de la finestra pròpia i, per tant, de l’habitatge.
  • Els perfils d’alumini: Es poden classificar per diversos aspectes, com són la disposició o no de trencament de pont tèrmic (RPT) i el seu gruix, el nombre de càmeres que disposen al seu interior, la combinació amb altres materials com la fusta i el PVC, i del número de juntes.
  • Els perfils de fusta: ens aporten un alt grau d’aïllament, de manera que millorem sensiblement l’eficiència energètica de l’habitatge i, amb això, ens assegurem que consumirem menys energia a la calefacció o aire condicionat. Però els perfils de fusta poden tenir diferents criteris per a la seva elecció, bé pel tipus de fusta, bé per la forma, i bé per la combinació.
  • Els perfils mixtos: poden tindre diferents combinacions de materials. La combinació més utilitzada és la d’alumini-fusta, encara que també es poden trobar les de PVC-fusta, o fins i tot acer-fusta.

Ara que ja saps els diferents tipus de perfils per a finestres que hi ha al mercat, no dubtis a contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar el tipus de perfil que més s’adapti al que estàs buscant.

Compartir l'article:
Altres artícles