Mosquiteres per evitar insectes, pol·len i pols - Tancaments.cat

Mosquiteres per evitar insectes, pol·len i pols

Ara que arriba el bon temps i els dies assolellats, també s’acosta la temporada de mosquits i altres insectes molestos, per la qual cosa cal tenir instal·lades unes bones mosquiteres per a finestres i portes.

Són una bona solució per poder tenir finestres i portes obertes i deixar passar l’aire els dies de més calor sense que els insectes et molestin i, alhora, filtrar la pols i la pols.

El fet de poder ventilar còmodament la teva llar, també redueix el consum energètic, ja que es minimitza la sensació de calor i pots prescindir de ventiladors i aires condicionats.

Actualment hi ha molts tipus de mosquiteres: Amb marc, sense marc, alumini, etc. L’important és triar el tipus que millor s’adapta a tu.

Triar la millor mosquitera

A l’hora d’escollir la mosquitera que volem instal·lar a casa, tenim moltes opcions, ja que, a nivell visual és possible escollir entre diferents colors de marcs i de roba que ajuden a integrar-se perfectament amb la façana i portes o finestres d’alumini o PVC.

Abans d’escollir el tipus de mosquitera, cal saber on s’instal·larà, ja que segons sigui una finestra o una porta hi ha diferents formats que poden ser adequats.

També cal tenir en compte el tipus d’obertura que tindrà la mosquitera i s’adapti a la porta o finestra.

Mosquitera Fixa

70007006 - window mosquito wire screen plastic net protection from insect bug

Com el nom indica, la mosquitera s’instal·la de manera fixa. Els models més habituals solen estar fabricats amb un marc d’alumini i s’instal·len perquè quedin perfectament encaixats a lexterior de la finestra amb un bon segellat. Això permet que lobertura de la finestra sigui total.

Mosquitera extensible

S’utilitza sobretot en finestres, ja que aquest tipus de mosquiteres s’encaixen directament a les guies de la finestra i s’ajusta baixant la persiana. No cal fer cap mena d’obra ni foradar per instal·lar i desinstal·lar. Permet una obertura parcial de la finestra.

Mosquitera Corredera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquest tipus de mosquiteres està pensat per a finestres, porticons o tancaments que siguin corredors, ja que la mosquitera s’encaixa als carrils superior i inferior, per la qual cosa ofereix una obertura parcial.

Mosquitera Enrotllable

N’hi ha de verticals i horitzontals i són de les més populars avui dia perquè ofereixen molts avantatges. Funcionen amb un sistema semblant al de les persianes i, un cop instal·lades, permeten ser esteses a l’estiu i recollides a l’hivern de manera fàcil. I, a més a més de ser un sistema molt còmode, ocupa molt poc espai i ofereixen una obertura total.

Mosquitera de Cortina

Les mosquiteres de tipus cortina es poden instal·lar a tot tipus de finestres, portes i balconeres. Com el seu nom indica, es presenten en forma de cortina i, habitualment, estan compostes de 3 a 5 tires verticals de roba de mosquitera que impedeixen l’entrada d’insectes. Alguns models inclouen uns imants a la part inferior per evitar que s’obrin amb el vent. Permeten una obertura total.

Instal·lació i manteniment de mosquiteres

Un tema molt important a tenir en compte és la instal·lació de la mosquitera. Una bona instal·lació per un professional és la millor de les solucions ja que t’evitaràs futurs problemes i t’asseguraràs més estanquitat i eficiència de la teva mosquitera.

A més, és important un bon manteniment de la tela de la mosquitera de tant en tant. És molt senzill, n’hi ha prou que passis un drap humit amb aigua i sabó per l’interior i l’exterior de la tela, sense fer gaire pressió per no fer-la malbé. Després, s’enhuaga i s’asseca. D’aquesta manera evitareu que la brutícia pugui tapar els petits forats i la mosquitera no pugui complir la seva funció.

Compartir l'article:
Altres artícles