Finestres segures per protegir casa teva - Tancaments.cat

Finestres segures per protegir casa teva

Quan hem d’instal·lar finestres de PVC (o qualsevol altre matrerial) noves, és molt important pensar en la seguretat que ens ofereixen. Això sí, sense perdre’n l’estil i l’estètica.

Estem molt familiaritzats amb les finestres, però no solem parar esment als petits detalls i les mesures de seguretat que ens poden oferir les finestres. Sobretot, és un aspecte important per a pisos baixos o cases que estan a peu de carrer.

Estructura de la finestra

En general, el reforçament estructural dels perfils de les finestres són d’escuma o d’acer. Quan encarregues les finestres a mida és important fixar-se en aquests detalls i, si la seguretat és un factor important, l’acer galvanitzat és la teva millor opció.

Aquest material és més resistent als cops, als intents de forçar la finestra, a la deformació i, també, al desgast natural del pas dels anys.

Així que si tries un material adequat, a més de ser més segur et durarà més anys.

Ventanas de exterior seguras

Tipus d’obertura anti-robatori

Un altre aspecte a tenir en compte és el tipus dobertura, ja que no totes les tipologies dobertura donen el mateix grau de seguretat. Les oscil·lobatents i les practicables són les més segures i les més habituals a cases a peu de carrer.

Pel tipus de mecanismes que tenen són més resistents als intents de forçat i se’ls poden aplicar sistemes de bloqueig o topalls que permeten bloquejar els fulls de la finestra en la posició que es vulgui.

En el cas de finestres que donen directament a l’exterior, si afegeixes un pany a la maneta pots evitar que el forcin amb un simple cop sec.

Vidres

Un bàsic en la seguretat de finestres són els vidres de doble vidre. Però és possible optar per altres vidres que aporten un plus a la seguretat i poden evitar assalts, però també accidents domèstics.

És el cas dels vidres laminats, que es componen de dos vidres i una pel·lícula plàstica entre ells i que impedeix que sigui traspassat encara que es trenqui o esquerdi.

També hi ha els vidres armats que aconsegueixen el mateix efecte que els vidres laminats en cas de trencament, però entremig té uns filferros molt fins d’acer inoxidable que impedeix que es traspassi encara que s’intenti trencar.

Ferratges més segurs

Les ferramentes són el conjunt d’elements on es fixen i es desbloquegen les fulles d’una finestra i ens permeten obrir i tancar.

Per tant, és un element primordial per a la seguretat de la finestra. El mínim que hem de demanar és que sigui antipalanca, però un altre aspecte que cal tenir en compte són els punts d’ancoratge i els tancaments de seguretat, com més millor.

Un altre element important són les frontisses, que se solen col·locar a l’interior per impedir el palanquejament des de l’exterior, en el cas de les finestres practicables.

Persiana

Pel que fa a les persianes, el sistema més segur que hi ha avui dia és el de lamel·les d’alumini autoblocant. Aquest mecanisme bloca la persiana quan s’intenta forçar des de l’exterior i evita que es pugui obrir amb palanca. A més, les persianes motoritzades tenen un sistema més resistent als intents de forçat des de l’exterior.

Compartir l'article:
Altres artícles