Cómo separar ambientes con ventanas | Tancaments.cat

Com separar ambients amb finestres

La nostra casa és el nostre lloc segur, el lloc on aixoplugar-nos, desconnectar i sentir-nos estimats. És per aquest motiu que tenim cura de cada detall i ens agrada donar bon aspecte a tots els racons, perquè tot tingui una harmonia.
L’entrada de llum natural, l’ordre i l’organització són alguns dels aspectes que la majoria vol per a casa, però no sempre és possible, bé per temps o bé perquè la infraestructura de casa nostra no permet fer certs canvis. Però hi ha més solucions de les que pensem i molt més senzilles. Sota la premissa de captar la llum natural i organitzar millor lespai dels habitatges neix la moda de separar ambients amb finestres.
Particulars, restaurants i oficines són els més fanàtics d’aquesta tendència, i és que hi ha molts motius per voler instal·lar finestres per separar ambients. Entre els més freqüents trobem:

 • Separar ambients poc definits en pisos petits i diàfans, tipus loft.
 • Tirar avall parets i instal·lar finestres per guanyar sensació d’amplitud i recuperar llum natural.
 • Preservar la intimitat visual i acústica en grans espais molt transitats, com ara oficines i restaurants.

Ventana que separa espacios del bar

Avantatges de separar ambients amb finestres

Hi ha molts motius i maneres de separar ambients mitjançant finestres, però totes presenten una característica comuna: més avantatges que inconvenients. Entre els avantatges principals podríem destacar:

 • Possibilitat de separar espais sense necessitat obres. Especialment en pisos petits tipus loft on volem separar la cuina-menjador de l’habitació.
 • Mantenir la privadesa que proporciona una habitació de quatre parets, especialment per a oficines on dividir diferents despatxos o restaurants on dividir diferents sales de comensals. Permet guanyar intimitat visual i acústica sense perdre la llum natural i eliminant la sensació de tancament.
 • Permet guanyar espai i/o sensació d’amplitud en llençar una paret avall. Si decideixes llençar una paret avall per obrir un buit, sí que necessitaràs fer obra, però només pel que guanyaràs en llum valdrà la pena.

Restaurante diáfano separado por ventanas

Com triar les finestres per separar ambients

Per triar la millor finestra, cal tenir en compte dos aspectes principals: la funcionalitat i l’estètica. Aquests dos elements sempre han d’anar units perquè una finestra completament funcional que no encaixi amb l’estil de l’espai farà que no estiguem satisfets amb l’elecció. D’altra banda, si ens deixem guiar només per l’estètica de la finestra i no pensem en els aspectes tècnics, és possible que triem una finestra amb més contres que pros.
El que és clar és que l’estètica dependrà de cadascú, però la funcionalitat no és una cosa que es pugui deixar a l’atzar. Des de Tancaments.cat us podem assessorar en l’elecció de la vostra finestra, sempre tenint en compte:

 • El material del marc. Sempre recomanem materials com el PVC o l’alumini, ja que són els que proporcionen millors resultats, no necessiten manteniment i permeten una gran personalització.
 • El sistema de vidre. El tipus de vidre que triem per a les finestres també proporcionarà diferents avantatges en funció de lelecció final. Vidres dobles, transparents, translúcids. Tot dependrà de la funció.
 • El tipus dobertura. Les finestres que separen ambients poden ser un simple panell fix o una finestra que tanqui completament l’ambient i doni l’opció d’obrir-lo i tancar-lo. En aquest cas, caldrà decidir quin és el tipus dobertura que ens resulta més còmode.
 • La instal·lació de la finestra. Aquest és un punt clau, ja que una finestra de qualitat mal instal·lada és com instal·lar una finestra de mala qualitat. La nostra recomanació és comptar sempre amb lajuda de professionals.
 • La funcionalitat en si. Finalment, la finestra ha de ser còmoda, útil i complir la funció per on l’hem instal·lada.

Piso separado por ventanas

En general, els aspectes anteriors són els que hem de tenir en compte sempre que triarem una finestra, ja sigui d’interior o d’exterior. A les d’exterior, cal sumar-hi també aspectes com l’aïllament tèrmic i acústic -pot ser també que ens interessin aquests aspectes per a una finestra d’interior- i la seguretat, ja que és una peça vulnerable si no es tenen en compte els materials específics per a garantir-la.

Si estàs pensant en donar aquest canvi a casa teva, oficina o restaurant, acudeix sempre a professionals que t’assessorin per saber quines opcions hi ha i quina és la que s’adapta millor al que estàs buscant. I a gaudir!

Compartir l'article:
Altres artícles