Els avantatges d’obrir un buit a la paret per instal·lar una finestra

La decoració interior a les nostres cases és un aspecte vital, ja que comptar amb una llar adequada als nostres gustos i necessitats ens fa guanyar qualitat de vida. Quants cops hem contemplat un espai i ens hem adonat que necessita uns petits canvis?
A més de per qüestions decoratives, apostar per unes finestres noves farà que estalviem molt en energia. De fet, a l’hora de decidir les reformes que volem fer, no sols importen els criteris estètics, sinó també els funcionals. Per exemple, no només cal tenir en compte el tipus d’estada, sinó també l’orientació i la llum que rebi, o la calor o el fred que entri.

Alguns consells pràctics per obrir un buit a la paret

De vegades ens veiem obligats a canviar la distribució d’estades a casa nostra, ja sigui per comunicar visualment dos espais, per proporcionar llum natural i vistes, o perquè la família creix i necessitem ampliar l’habitació, entre altres motius. Aquests canvis es poden limitar a canviar els mobles de lloc o, fins i tot, a obrir una finestra a la paret.
En aquest cas, el primer que haurem de fer és dissenyar i traçar un plànol amb diverses propostes -formes quadrades, rectangulars, entre d’altres- per tenir clar on i de quina mida serà aquesta obertura, i així també adonar-nos de possibles errors de percepció. Ser precisos és molt important, sobretot quan es tracta de mesuraments i de marcar la ubicació, ja que un cop traslladat l’esbós a la realitat, ja no hi haurà marxa enrere.

Depenent del tipus de paret -per exemple, si es tracta d’un mur de càrrega o d’un envà de maó- i obertura que volem crear, s’hauran de seguir unes instruccions específiques per a cada tipus de construcció. Si la paret a enderrocar es tracta del maó, a més de tenir molta cura, les eines més eficaces seran les següents:

  • Una llinda metàl·lica (també coneguda com a IPN) per suportar la càrrega i assegurar-nos que el mur no es vingui a baix. En realitat, un dels perills més grans en obrir un buit en una paret de maó és l’esfondrament.
  • Una esmoladora angular per tallar
  • Una broca apropiada per foradar la paret
  • Una màscara contra la pols o qualsevol altra impuresa
  • Unes ulleres (o lents) i botes de seguretat per protegir-nos
  • Uns taps per a les orelles
  • Un martell perforador per colpejar acuradament la paret
  • Un paper de vidre per netejar i deixar semblants les vores

Remodelar una llar per nosaltres mateixos és un repte que tots volem superar: així guanyaríem més sensació de continuïtat, la llum arribaria a tot arreu, augmentarien els metres i estalviaríem diners. No obstant, prendre nota dels passos al peu de la lletra i posar fil a l’agulla no és tan fàcil. En realitat, per evitar imprevistos desagradables a l’edifici, cal conèixer l’estructura i la qualitat de la paret. Per això, per a projectes de calibre abans de llançar-se a l’aventura es recomana recórrer als professionals.

Compartir l'article:
Altres artícles