Les finestres també decoren

Estem acostumats que les finestres de PVC solen ser de color blanc, marró o de fusta. Per sort aquesta tendència ja ha canviat i ha quedat enrere la monotonia dels colors a la fusteria d’interior i exterior.

Avui dia, que hi ha més materials que la fusta, les finestres poden oferir moltes opcions estètiques per poder combinar amb l’estil que volem donar a casa nostra.

Ventana de aluminio color marron

Opcions per decorar amb finestres

Actualment és fàcil trobar diverses alternatives quan decidim que volem canviar les finestres de casa. En posts anteriors hem parlat d’eficiència energètica i d’aïllament, tant tèrmic com acústic, però també cal tenir en compte que les finestres són un element més de la llar i faran la seva aportació a l’estètica que volem aconseguir.

A nivell purament visual hi ha elements que influiran com:

  • Els Marcs: A més del material, ja sigui PVC o alumini, hi ha acabats més angulars o més arrodonits. En els darrers anys la tendència ha anat derivant en línies rectes i ha deixat enrere les motllures o formes més artificials en aquests elements.
  • Vidre: Encara que no és tan habitual, també hi ha tipus de vidres per escollir a més a més del clàssic llis i transparent. En algunes estances com banys i cuines és habitual trobar vidres translúcids o amb textures perquè hi pugui entrar la llum però no es vegi l’interior.
    La lluminositat que entra per la finestra és un element molt important, ja que afectarà l’ambient general que es creu a l’estada on està ubicada.
  • Quadrícules: Un altre clàssic en el disseny de les finestres són les finestres reticulades o quadriculades. Que fa uns anys es van popularitzar molt i que poden donar un aire rústic a casa teva. Amb tot, són més habituals a cases rústiques, ja que reforcen aquest toc clàssic de les finestres.
  • L’ampit: Gairebé totes les finestres tenen un ampit ja sigui interior o exterior. A l’exterior és habitual veure plantes que alegren les façanes, però també, els ampits interiors ofereixen moltes possibilitats ja que es poden usar com a petites prestatgeries per posar objectes decoratius: gerros, plantes, fotografies, figures, etc.

 

Alfeizar decorado con jarrones azules

Els colors a les finestres

El color ha arribat per quedar-se pel que fa a finestres. A més, els materials que es fan servir avui dia permeten poder personalitzar totalment tant la vista interior com l’exterior de la llar. Per tant podem triar un marc exterior que combini amb la nostra façana i un altre color per al marc interior i que harmonitzi amb la decoració.

Segons els experts, per al 2017 la tendència en colors per a la llar són el negre, el blanc i el gris.

Encara que algunes persones pensin que aquests colors no tenen color, en realitat, ens ofereixen moltes possibilitats per poder combinar estils i altres complements.

Si tant les parets com les finestres les tens en colors neutres com el blanc o el gris, pots incloure altres colors més contrastats en sofàs, mobles i complements com vermells, blaus o verds, sense que desentoni o es vegi una mica estrident.

Amb tot, històricament els colors clars i els catalogats com a colors terra encara són força utilitzats per combinar a l’interior de les cases.

En definitiva, les finestres no són només un element funcional a casa nostra, encara que cal que facin la seva funció d’aïllar de l’exterior el fred, com la calor i el soroll, també poden aportar el plus de disseny que la nostra llar necessita.

Compartir l'article:
Altres artícles