Aïllament de finestres corredisses per estalviar energia - Tancaments.cat

Aïllament de finestres corredisses per estalviar energia

En l’actualitat les finestres de PVC corredisses són de les més populars a totes les llars. Són ideals perquè estèticament s’integren millor a l’entorn i, a més, són molt còmodes ja que les seves fulles llisquen a partir de guies horitzontals.

En altres països, com Anglaterra o els EUA són habituals les finestres corredisses de desplaçament vertical, que com el seu nom indica, llisquen cap amunt o cap avall.

D’altra banda, el seu manteniment és força senzill, ja que no tenen frontisses ni tancaments complicats i en ser superfícies més aviat llises es netegen amb molta facilitat.

La millor manera d’aïllar finestres corredisses

L’aïllament és essencial, no només per evitar que entri fred a l’hivern, sinó que suposarà un estalvi energètic important i això es notarà a la factura.

Hi ha diferents maneres d’aïllar una finestra i tot seguit us explicarem algunes mesures senzilles que poden ser aplicades:

Rivets per a les finestres

És una de les mesures principals i les més senzilles d’aplicar. Un ribet és una cinta adhesiva segelladora que es col·loca en el marc de la finestra, d’aquesta manera, en tancar el tancament és més hermètic.

Poden trobar-se rivets de diferents materials, com els d’escuma que duren fins a 5 anys i serveixen per a cavitats de 1 a 5mm. També hi ha rivets de cautxú, més adequats per a cavitats mitjanes o grans i poden durar fins a 8 anys. I els de silicona són els considerats que milloren més l’aïllament tèrmic i poden durar fins a 15 anys.

 

Consejos para aislar ventanas correderas

 

Aïllar el calaix de la persiana

Encara que no ho sembli, aquesta part de la persiana pot afectar força l’aïllament i és un dels llocs per on més energia es perd. Si no està ben aïllat, també entren sorolls externs, sobretot en el cas de les caixes antigues que no tenen tancaments hermètics. Un truc per al calaix de la persiana és col·locar un plafó o placa de poliestirè a l’interior de la caixa perquè quedi més aïllada.

Vidres aïllants

Un dels punts febles en aïllament és el tipus de vidre de què disposen les finestres de casa. Si el marc és de bona qualitat i aporta molt d’aïllament, no servirà de res si el vidre no té la qualitat necessària.

Per estalviar energia i obtenir un bon aïllament una de les millors opcions és el vidre de doble vidre. Té una cambra d’aire deshidratat entre les plaques de vidre que aïlla tant de les altes i baixes temperatures com del soroll.

Els vidres de baixa emissivitat milloren l’aïllament de les finestres sense que afecti la quantitat de llum solar que hi entra. Estan tractats amb una capa metàl·lica neutra i són perfectes per a zones fredes amb poca llum o per a finestres orientades al nord.

Cortines aïllants

Encara que no ho sembli, el tipus de cortines que s’esculli també ajudaran més o menys en l’aïllament. Es pot optar per cortines convencionals, que en major o menor mesura sempre aïllaran i aturaran les petites entrades d’aire.

Però si necessites un plus, pots optar per les cortines tèrmiques que són bones aïllant el fred. Hi ha diferents gruixos i mides, així que com més gruixuda sigui millor i ha d’ocupar tot l’espai que ocupi la finestra per a més efectivitat.

Compartir l'article:
Altres artícles
ventanas aluminio y pvc

Aïllament acústic

L’aïllament acústic comprèn un conjunt de mètodes, materials i tecnologies que tenen la capacitat d’aïllar o reduir els nivells de

Veure més