Las ventanas mixtas: madera y aluminio | Tancaments.cat

Les finestres mixtes: fusta i alumini

Vivim en una època marcada per la infinitat d’opcions al nostre abast. De vegades, però, tenir tanta llibertat per escollir ens pot plantejar una sèrie de desafiaments per als que no estem del tot preparats. Per exemple, els tres materials habituals per a la fabricació de finestres són PVC, alumini i fusta. Aleshores, quin és el millor material a escollir per fabricar una finestra?

Per simplificar-te la decisió, a aquests tres materials s’hi afegeix un quart tipus de finestres: les finestres mixtes. Aquestes es caracteritzen per combinar dos materials de fabricació en acabat. Desconeixies la seva existència? Totes les combinacions són possibles.

Models de finestres mixtes

Hi ha diferents models per a marcs i finestres mixtes:

 • Finestres de fusta i alumini: la fusta laminada és la més habitual i la que aporta una millor relació qualitat-preu. La part exterior està recoberta amb perfils o làmines dalumini, mentre que el marc interior és de fusta.
 • Finestres de PVC i alumini: la part exterior és d’alumini i, a l’interior, de PVC.
 • També podem trobar models en què hi ha una estructura interior en PVC que és recoberta, d’una banda, en alumini i, de l’altra, amb fusta.

La finestra de fusta i alumini

Una de les millors opcions és la combinació de fusta i alumini per obtenir marcs i finestres de qualitat excepcional, ja que permet gaudir de les millors prestacions de tots dos materials. De fet, es tracta d’un sistema de fusteria mixta que uneix la bellesa i l’elevat aïllament tèrmic i acústic de la fusta, amb la durabilitat i estètica que ofereix l’alumini a l’exterior sense la necessitat de manteniment.

Avantatges d’instal·lar fusteria mixta

Tot i que les finestres mixtes d’alumini i fusta siguin més cares que una finestra d’un sol material, el nivell de prestacions i la versatilitat fan que siguin una bona elecció. Els seus principals avantatges són:

 • Amb la utilització de la fusta en aquest tipus de finestres mixtes aconseguim un gran aïllament tèrmic i acústic: la fusta combatrà el so del carrer i la possible humitat externa.
 • Regulació interior de la humitat gràcies a la fusta: en situacions de humitat excessiva la fusta absorbeix part d’aquesta regulant els nivells interiors de l’habitació.
 • Per tant, també aconseguim un estalvi en energia en calefacció o aire condicionat respecte a dissenys tradicionals. La fusta ofereix calidesa a l’interior.
 • Materials 100% reciclables: la fusta és el material reciclable per excel·lència i, a més, és biodegradable. En canvi, l’alumini no és biodegradable, però reciclable. És un procés de reciclatge senzill i que consumeix menys energia que produir alumini nou.
 • Excel·lents prestacions davant de les inclemències del temps: l’alumini és un material ideal per estar a l’exterior sense necessitat de manteniment, ja que és un material que fa que la nostra finestra sigui altament resistent i que la seva vida útil sigui molt més llarga. Aleshores, podem prescindir de l’habitual manteniment de la fusta per la cara exterior, ja que la fusta és el material que més es deteriora quan està exposat a la climatologia.
 • Grans possibilitats de personalització, no només pel que fa a la mecanització i forma de la fusta, també pel que fa a l’acabat (natural, envernissat, lacat…): la fusta realça l’aspecte decoratiu de l’interior, ja que ofereix grans possibilitats en formes, dissenys, acabats i colors.
 • Es poden fabricar amb múltiples sistemes d’obertura: abatibles, oscil·lobatents, basculants, pivotants, de corredissa, etc.
 • Facilitat de neteja: amb un drap humit i sabó podem tenir les nostres finestres com a noves.
Compartir l'article:
Altres artícles