Aïllament acústic - Tancaments.cat

Aïllament acústic

ventanas aluminio y pvc

L’aïllament acústic comprèn un conjunt de mètodes, materials i tecnologies que tenen la capacitat d’aïllar o reduir els nivells de soroll en un lloc determinat. El principal objectiu de l’aïllament és evitar que el so penetri en un lloc o en surti.

Per aconseguir un bon aïllament acústic, s’utilitzen materials coneguts com a aïllants, que el seu objectiu principal és absorbir sorolls. Quan una ona de so impacta en un material, s’aconsegueix reduir la quantitat de so que es transmet a l’altra banda.

Quines són les principals fonts de soroll més comuns a les llars?

  • El soroll que generen els veïns.
  • El soroll dels carrers, procedent dels transports i les instal·lacions exteriors.

La instal·lació de mesures d’aïllament a pisos, parets, escales o altres llocs tenen diferents tipus de productes i solucions disponibles per dur a terme l’aïllament d’habitatges, sempre aconseguint una reducció efectiva del so.

Les finestres són molt importants per a un habitatge tant per a la llum a la instància com el mateix aïllament de l’habitatge. Si tenen un mal aïllament permet que el soroll exterior penetri a l’habitatge igual que la pèrdua de temperatura. A Tancaments.cat som especialistes en finestres i tot seguit us mostrarem com millorar l’aïllament de les finestres d’una casa:

  1. Instal·lar Burletes: Instal·lant aquestes petites tires que estan fetes de materials fibrosos i milloren els aïllaments acústics i tèrmics, es poden col·locar en diferents llocs però el millor és ubicar-los als eixos de les finestres tancades. 
  1. Instal·lar làmines aïllants: es col·loquen sobre el vidre, són transparents per la qual cosa permeten la mateixa visió i també deixen passar la llum. Estan compostes de materials que disminueixen l’intercanvi de temperatura i ajuden a reduir el soroll que prové de l’exterior.
  1. Segellar completament el marc de la finestra: En molts casos, el problema possiblement no és la finestra, sinó el marc d’aquesta. Per aquest motiu, és important inspeccionar que estigui correctament instal·lat al buit de la paret i que encaixi de manera perfecta i no hi hagi forats, en el cas que hi hagi el millor és segellar-los amb massilla o silicona.  
  1. Instal·lar una doble finestra: Quan volem un aïllament una opció ràpida és instal·lar una doble finestra, una segona capa. 
  1. Substituïu les finestres antigues: Aquesta opció s’ha de tenir en compte si les finestres són molt velles.

Si estàs pensant en canviar les finestres per millorar l’aïllament, no dubtis en contactar amb nosaltres, tindràs un assessor que t’acompanyarà a tot el procés. 

Compartir l'article:
Altres artícles