Com netejar i desinfectar el PVC i l’alumini

En temps de coronavirus és especialment important la higiene a casa. De fet, la situació d’alarma actual és l’oportunitat perfecta per netejar a fons tots els racons oblidats, així com les cortines, coixins, catifes i fons d’armari, però també les finestres i portes de PVC, de fusta o d’alumini.

Ara, més que mai, la quarantena ens exigeix netejar la brutícia acumulada durant l’estació més freda de l’any. El primer pas és ordenar i alliberar espai, i després fer servir baietes noves, guants d’un sol ús i un gel desinfectant. A continuació us donem informació pràctica sobre això.

Una correcta neteja de les finestres de PVC

En realitat, els focus d’infecció més importants de Covid-19 a la llar són la cuina i el bany. Per això, pel que fa als perfils, vidres i juntes de les finestres de PVC d’aquestes instàncies, es recomana evitar els draps secs, raspalls rasposos, paper de vidre, fregalls o altres utensilis rígids i aspres, ja que ratllen la superfície. Certament, n’hi ha prou amb humitejar una baieta suau o un paper de cuina amb una mica de detergent suau o un netejavidres i aigua tèbia.

En realitat, el sabó neutre és ideal, mentre que els productes que contenen dissolvents –així com l’amoníac, aiguafort o salfumà– poden resultar abrasius per eliminar les impureses de la zona. A més, pel que fa a les ferramentes d’aquest tipus de finestres és aconsellable el greixatge amb olis adequats.

En el cas de les finestres de PVC, hi ha productes específics per a la neteja impecable. En canvi, amb les finestres de fusta el manteniment és més laboriós: necessiten ser envernissades amb un tractament continu perquè el material no es deteriori, podreixi o sigui atacada per insectes. Llarga vida a les finestres!

Hombre limpiando ventanas

Com desinfectar l’alumini

Als nostres habitatges els objectes d’alumini solen ser abundants. Encara que es tracti d’un material resistent no deixa de ser important tenir-ne cura correctament, ja que pot arribar a rovellar-se, i per tant, desgastar-se i passar a ser inservible. Alguns dels passos per netejar l’alumini són:

  • Usar guants, perquè els àcids que es deixen anar durant el procés són perjudicials per a la nostra pell.
  • Ventilar el lloc de forma adequada, ja que segons les associacions de tècnics de climatització europees, aquesta mesura pot reduir considerablement el risc de contagi del virus.
  • Netejar amb moviments en anada i tornada, i mai de circulars. Així, el resultat serà uniforme, és a dir, totes les zones estaran netes per igual.
  • Al mercat hi ha molts productes químics de neteja per a aquest metall. Tot i així, hi ha alguns trucs casolans a l’hora de rentar-lo i polir-lo, entre ells el vinagre blanc -té una acidesa natural-, la farina i la sal, o també la ceba o el bicarbonat sòdic i suc llimona. Per exemple, amb els tres primers podem formar una pasta efectiva i després fregar amb una esponja prèviament xopa. I llest!
  • Una altra opció per a aquesta tasca és acudir a professionals de la neteja.

Seguiràs tots els nostres passos? No dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip. Estem 100% disposats a ajudar-te i assessorar-te per mantenir el teu habitatge en perfectes condicions.

Compartir l'article:
Altres artícles