Ventajas de instalar ventanas aislantes en tu hogar | Tancaments.cat

Avantatges d’instal·lar finestres aïllants a casa teva

Si estàs pensant a substituir els vells tancaments de casa teva, les finestres aïllants són la millor solució ja que t’ofereixen protecció eficaç davant del fred, la calor, els sorolls exteriors o fins i tot de l’aplanament d’habitatge. També ajuden a resoldre una de les preocupacions principals dels propietaris d’un habitatge que és l’estalvi energètic. A mesura que passi el temps veureu que la instal·lació de finestres aïllants es tradueix també en un estalvi econòmic.

Què són les finestres aïllants

Les finestres aïllants són finestres que funcionen com a aïllant tèrmic de l’exterior d’una casa fent que el fred o la calor no es perdin depenent de l’estació on estiguem. A més, un altre tipus d’aïllament que ofereixen aquest tipus de finestres és l’acústic, que consisteix a crear una barrera acústica per aïllar el soroll.

Sens dubte, les finestres amb marc de PVC són les que millor aïllament tèrmic ofereixen a causa de la seva composició. És un material que no permet que la calor es transmeti entre l’interior i l’exterior, de manera que aconsegueix un 50% més d’estalvi que altres tipus de finestres.

ventana aislante

Avantatges finestres aïllants

A l’hora d’escollir una finestra, cal tenir en compte el lloc on trobareu, l’ús de l’estada i l’exposició als efectes climatològics com el fred, el sol o el soroll. També cal pensar en el tipus de material del marc, el tipus de vidre, el nombre de càmeres i la manera dobrir i tancar. A més dels avantatges que ofereixen aquest tipus de finestres:

  • Confort tèrmic i estalvi energètic: Les finestres són el punt més feble d‟un habitatge, per on es produeixen les pèrdues d‟energia més importants. Des del punt de vista energètic, l’hermeticitat dels tancaments no sols aporta confort tèrmic, sinó que també es considera un element clau a l’hora d’estalviar en els costos de climatització.
  • Estalvi en calefacció durant l’hivern i aire condicionat a l’estiu. En instal·lar finestres aïllants la caldera no necessitarà tanta energia per escalfar la teva llar i, per tant, estarem aconseguint un importantíssim estalvi energètic. Gràcies a l’efecte aïllant d’aquestes finestres, la temperatura interior es manté durant molt més temps, sense necessitat que la calefacció estigui funcionant tot el temps. Les dades són espectaculars: fins a un 70% de reducció de pèrdues d’energia.
  • Estalvi d’aire condicionat a l’estiu: durant l’estiu, la calor es cola a través de les finestres que no estan ben aïllades i, per tant, desaprofitareu l’aire fred que genera a l’interior. En instal·lar finestres aïllants aconseguiràs un important estalvi econòmic a la factura de llum ja que no necessitaràs tenir tant de temps encès l’aire condicionat i, a més, a una menor potència.
  • Aïllament acústic: El teu habitatge hauria de ser un espai protegit on poder relaxar-se de l’estrès. Tot i això, en moltes ocasions és pràcticament impossible gaudir de la seva tranquil·litat. El soroll del trànsit, la música dels veïns o el bullici dels nens al parc són alguns dels sons que poden suposar una molèstia diària. Les finestres amb característiques aïllants no només ens aporten benestar i confort quant a temperatura, també ens poden ajudar a aconseguir un confort acústic molt important si volem gaudir d’un ambient tranquil i agradable a casa.
  • Guanyar en seguretat: a més de protegir-te del fred, de la calor i del soroll, les finestres aïllants també t’ajudaran a guanyar seguretat al teu dia a dia en estar reforçades. Tenint finestres d’aquest tipus és molt més difícil patir un robatori al domicili.

Ara que ja saps els principals avantatges de les finestres aïllants, no dubtis en contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar el tipus de finestra aïllant que més s’adapti a allò que estàs buscant.

Compartir l'article:
Altres artícles