Por qué instalar cerraduras domóticas en puertas | Tancaments.cat

Per què instal·lar panys domòtics a les portes

Moltes de les comoditats que has imaginat per a casa teva són possibles gràcies a la domòtica. Sens dubte, aquest tipus de tecnologia ha arribat per quedar-s’hi, i oferir una àmplia gamma d’oportunitats per automatitzar processos i reduir el consum dels recursos al teu habitatge. De fet, cada cop trobem més dispositius capaços de connectar-se a Internet, comunicar-se entre si o que puguem controlar de forma remota, com les portes o les finestres.

Què és la domòtica

La domòtica és un conjunt de tecnologies aplicades al control ia l’automatització intel·ligent de casa nostra, la qual ens permet portar una gestió més eficient de l’ús i de l’energia utilitzada, també ens aporta més seguretat i finalment i no menys important, molt més confort al dia a dia. A més d’una comunicació perfecta entre l’usuari i el sistema.

Gràcies a uns sensors i entrades, un sistema domòtic, capta informació i la processa, per poder emetre unes ordres específiques per aconseguir una millor gestió de la nostra llar i del nostre dia a dia.

Com funciona un pany domòtic

El funcionament és molt similar al que trobem als panys convencionals, però es basa en un sistema electrònic que manté la porta tancada fins que s’activa el mecanisme i se n’alliberen els tancaments. A diferència dels panys tradicionals, la clau no és física, sinó que consisteix únicament en un codi digital. Aquest ha de ser transmès al pany intel·ligent des d’un dispositiu autoritzat mitjançant una interfície sense fils per poder desbloquejar-lo.

L’ús d’una connexió sense fils és una de les formes més comunes de funcionament d’un pany domòtic. Hi ha diverses formes de connexió sense fils que es poden utilitzar. El més normal és connectar-se a la xarxa Wi-Fi domèstica. Però un altre sistema de xarxa sense fil conegut com a Z-Wave també s’està tornant popular, ja que està destinat a l’ús domèstic intel·ligent. Usant qualsevol d’aquests, és possible connectar-vos al sistema cel·lular i controlar els bloquejos des d’una aplicació al telèfon.

Sistema de domótica

Avantatges dels panys domòtics

Els panys intel·ligents poden proporcionar una sèrie d’avantatges en termes de:

  • Control d’entrada de llogaters ja que millora en la gestió de les credencials d’entrada que es configuren des de l’aplicació. A cada un dels llogaters de la casa se li crea un perfil d’usuari i, en iniciar sessió a l’app del pany als seus smartphones, es desbloquegen les funcions de tancament i obertura.
  • Seguretat gràcies al material amb què estan fabricades. D’acer inoxidable amb una paleta de tancament amb autobloqueig que no permet que intrusos utilitzin targetes o un altre tipus d’objecte per entrar a casa teva. El cos envoltant i el gruix del material utilitzat no causaran problemes sinó tot al contrari, et brindaran seguretat quan estiguis dins i fora de casa teva.
  • No estan vinculades al vostre mòbil, sinó al vostre compte d’usuari. Per això quan se’n vagi la llum, t’hagis quedat sense bateria o t’hagin robat el mòbil amb què s’obre la porta. Pots demanar el telèfon intel·ligent o un ordinador a qualsevol amic, veí o familiar i des del teu compte d’usuari desbloquejar la porta per entrar a casa.
  • Fàcil instal·lació en qualsevol tipus de porta
  • Sistema de desbloqueig interior per a casos d’emergència

Ara que ja saps tots els avantatges que comporta instal·lar un pany domòtic a casa teva, no dubtis en contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar el tipus de pany domòtic que més s’adapti al que estàs buscant.

Compartir l'article:
Altres artícles