Por qué instalar ventanas con domótica en tu casa | Tancaments.cat

Per què instal·lar finestres amb domòtica a casa teva

Actualment la domòtica per a finestres avança a un ritme frenètic. Cada dia hi ha motors més eficients, controls més intel·ligents i barats d’aplicar. Per tant, automatitzar el nostre habitatge és més senzill perquè a través d’aquests sistemes podem controlar les accions de casa nostra millorant l’eficiència energètica, la seguretat i l’accessibilitat de les nostres llars.

Què és la domòtica

La domòtica és el conjunt de tecnologies aplicades al control i automatització intel·ligent de l’habitatge, que permet una gestió eficient de l’ús de l’energia, que aporta seguretat i confort, a més de comunicació entre l’usuari i el sistema.

La domòtica ens permet construir una llar intel·ligent i automatitzada. Els aparells s’hi comuniquen entre si perquè tu et sentis molt més confortable mentre ets a casa (o fora d’ella). Exemples clars de domòtica serien que les persianes s’aixequin cada matí a l’hora que decideixis, que la llum s’apagui automàticament segons certs criteris o fins i tot instal·lar càmeres a la porta de casa teva per veure des del mòbil qui t’està trucant.

Com funciona una instal·lació domòtica

Una instal·lació domòtica està habitualment composta per sensors, controls, comandaments, motors i les respectives connexions i accessoris. En una instal·lació domòtica, els diferents dispositius que conformen una xarxa o sistema domòtic se serveixen d’una xarxa Wifi per enviar i rebre informació i per connectar-se amb l’usuari.

Els terminals sempre són dispositius com electrodomèstics, dispositius d’il·luminació o punts de llum, equips de climatització i ventilació, persianes i tendals i qualsevol equip susceptible de disposar d’una intel·ligència o capacitat de comunicació amb el sistema central programable, introduint una interfície per controlar-los . Els sensors dins del conjunt demanaran informació sensible i la unitat central decidirà quines accions realitzaran en relació amb la informació proporcionada per aquests sensors.

Tots els dispositius del sistema envien i reben senyals mitjançant una xarxa de comunicacions a la unitat central, encarregada de gestionar els intercanvis d’informació. Els senyals viatgen codificats en forma de protocols de comunicació per la qual cosa cal “traduir” per a cada un dels dispositius, de manera semblant a com passa en una xarxa d’ordinadors.

Avantatges d’implementar la domòtica al teu habitatge

Dins un habitatge, les finestres i portes són algunes de les solucions més domotitzades en els darrers temps. Quins són els avantatges principals d’incorporar la domòtica a la llar?

  • Més seguretat: gràcies a la domòtica podrem saber en tot moment l’estat de cadascuna de les nostres finestres i podrem vigilar si algú entra a casa nostra a través de la vigilància automàtica de persones, animals i béns, així com d’incidències i avaries.
  • Protecció davant dels incendis: en cas de produir-se qualsevol mena d’incendi, el sistema domòtic reacciona per aconseguir evacuar els fums i permetre la ventilació de la llar.
  • Permeten una ventilació òptima de l’habitatge: les finestres domòtiques inclouen la possibilitat d’automatitzar-se per ventilar automàticament depenent de l’ambient interior, les èpoques de l’any i les hores de sol. D’aquesta manera, l’estalvi energètic de la llar es potencia considerablement. A més, permeten el control d’humitat ja que el sensor activa la regulació dels nivells d’humitat a tots els ambients de l’habitatge a través de la ventilació controlada.
  • Control de la lluminositat i temperatura: hi ha models de finestres que controlen la quantitat de llum que entra pels vidres de l’habitatge. Utilitzant un interruptor, les finestres es podran fer més o menys opaques. També permeten el mesurament de la temperatura a totes les estances, per així automatitzar accions de resposta.
  • Estalvi energètic: us permet programar les finestres segons les condicions de llum exteriors. El fet de domotitzar les finestres permet, per exemple, tenir uns horaris per obrir i tancar les persianes a les franges del dia que consideris més apropiats. D’aquesta manera, us assegureu més o menys quantitat de llum solar per estalviar energia, o gastar menys recursos en climatització aplicant paràmetres d’ús en funció de la climatologia exterior.

Ara que ja saps tots els avantatges que comporta instal·lar una finestra domòtica a casa teva, no dubtis en contactar amb els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar el tipus de finestra domòtica que més s’adapti al que estàs buscant.

Compartir l'article:
Altres artícles