Panys intel·ligents que et faran la vida més fàcil

Si al post anterior us portàvem les novetats quant a finestres intel·ligents, avui també us mostrarem un producte molt innovador: els panys intel·ligents per a portes de PVC (i altres portes en general).
Tots ens hem oblidat les claus de casa alguna vegada, o fins i tot les hem perdut. Per això, ens hem vist obligats a esperar fins a diverses hores fins que algú ens pogués obrir o hem hagut de trucar un manyà. Aquestes situacions molestes disminuiran en un futur més aviat proper gràcies als panys intel·ligents. A continuació et presentem una sèrie de característiques amb què aconseguiran fer la nostra vida molt més fàcil.

Tipus de panys intel·ligents

Hi ha nombrosos tipus de panys intel·ligents segons el sistema que empren per obrir-se. Per això, podràs triar un model o un altre en funció de les teves necessitats i expectatives específiques. Hi ha portes que s’accionen a través d’un comandament a distància, un codi numèric o amb una clau electrònica.

Obre el pany amb el teu smartphone

Però l’element clau en l’evolució d’aquests panys és el telèfon intel·ligent. Cada cop més, apareixen nous models que s’obren apropant el telèfon mòbil al pany. D’altra banda, a través de certes apps el propietari pot controlar tot allò relacionat amb el pany; des de la configuració fins a la monitorització de l’activitat sobre qui entra i surt de la llar.

 

 

Una nova incorporació revolucionària

Pel que fa al control del pany, Yale Locks ha incorporat una nova actualització als seus panys intel·ligents que possibilita la connexió amb els assistents de la llar Alexa i Siri.
D’aquesta manera, el propietari podrà obrir la porta usant les ordres de veu dels assistents. Per fer-ho, hauran de configurar el sistema prèviament mitjançant un codi per veu.

Autoritzacions d’accés provisional

Tots els panys intel·ligents compten, com és lògic, amb la possibilitat que diverses persones tinguin accés a l’habitatge. En el cas de les que funcionen a través de wifi o bluetooth, podeu establir l’opció mitjançant diferents codis i per a diversos dispositius alhora.
Alguns models us donen l’opció d’administrar a través d’apps mòbils diferents autoritzacions provisionals. Això resulta molt útil a les llars, quan hi ha visites; però també es pot convertir en un punt a favor de la seva instal·lació en negocis.

Panys més segurs

Com que es tracta d’un producte nou, els fabricants estan especialment preocupats per introduir millores que facilitin una bona acollida per part dels consumidors. I l’àmbit de la seguretat és un dels més transcendentals.
Xiaomi ha creat un model basat en lús de diferents claus electròniques. Aquest pany es pot configurar perquè només funcioni amb diverses claus alhora. També es pot desactivar una clau a determinades hores o de manera permanent, en cas de pèrdua.

 

Per part seva, Samsung ha inclòs en el seu model EZON SHS-1210 un sistema detector d’incendis. D’aquesta manera, en cas que es produeixi un el pany el detectaria i obriria la porta.

Panys intel·ligents invisibles

Aquests panys es col·loquen a la part interior de la porta, propiciant que no es detectin des de l’exterior. Solen emprar-se com a complement a les portes tradicionals com a mètode de seguretat contra robatoris. Per això, resulten molt atractives tant per a negocis com per a segones residències o habitatges.

Compartir l'article:
Altres artícles