Avantatges d’instal·lar portes corredisses

Les portes corredisses són una opció molt interessant per a l’interior dels habitatges i hi ha moltes raons per les quals els nostres clients decideixen instal·lar-los. Des de Tancaments.cat, com a especialistes en portes i finestres de PVC i alumini, volem donar-te totes les claus perquè triïs la que millor s’adapti a les teves necessitats.

Què són les portes corredisses

Les portes corredisses són aquelles que s’obren lliscant de forma horitzontal sobre diferents tipus de mecanisme, depenent del tipus de porta corredissa que elegim per a la nostra reforma. Aquest tipus de porta compta amb unes guies a la part superior (sostre o paret) que poden quedar vistes o invisibles. El més habitual és triar un acabat per a la ferramenta de color similar al de la paret, per intentar integrar-lo.

Tipus de portes corredisses

Hi ha diferents tipus de portes corredisses en funció dels diferents tipus de fulles, materials i els seus moviments. La versatilitat de les seves ferramentes conformen una proposta realment atractiva sense desaprofitar un bon disseny. Atenent a la forma d’obertura del full, trobem:

Portes corredissa d’un full

És un tipus de porta corredissa amb un únic full amb moviment horitzontal que pot ser en tots dos sentits. És la més utilitzada per a portes d’interior, principalment a banys, dormitoris o cuina.

Portes corredisses enfrontades

Són les típiques portes corredisses dobles molt utilitzades al saló menjador ja que proporcionen una obertura de grans dimensions.

Porta corredissa + fix

A la porta corredissa tenim una fulla fixa que normalment és de vidre (deixa passar la llum) i està fixa a la paret. L’altre full és mòbil i més gran que el fixa. S’utilitza molt en zones de pas i saló menjador pel pas de llum i la possible necessitat d’ampliar puntualment l’espai d’entrada.

Portes corredisses paral·leles

Cada fulla està ubicada a cada costat del va de la paret. Utilitzada en espais amplis com ara el saló menjador o l’accés a cuina des del saló.

Hi ha més tipus de portes corredisses com les destinades a les cantonades, les corredisses telescòpiques, les plegables i les apilables. Pel que fa als materials, si bé el vidre hi juga un paper important, podem trobar portes de fusta, alumini i fins i tot PVC.

Avantatges i desavantatges de les portes corredisses

Un dels avantatges principals de les portes corredisses és que optimitzen l’espai de qualsevol estada. Per tant, aquesta tipologia de porta ens permet aprofitar els espais més petits, ja que eviten el joc normal de les portes abatibles. A més, depenent del tipus de porta i el material que escollim per a ella, pot ser una porta que decoreu l’estada i que deixi passar millor la llum natural de l’exterior.

Alhora, un dels avantatges de les portes corredisses és que són perfectes per separar ambients quan tenim dues estades contigües que necessitem separar en certs moments. Per exemple, un saló amb una zona que serveixi de despatx. Així mateix, les portes corredisses ens permeten donar amplitud a les estances i fusionar lespai.

En canvi, les portes corredisses també tenen una sèrie de desavantatges com ara l’acústica. De fet, les portes corredisses no aïllen prou del soroll de les diferents estances com les portes convencionals. Per tant, en llocs on el silenci és essencial, com un dormitori, poden ser contraproduents. En aquest cas convindria acudir a les clàssiques portes abatibles.

També trobem l’inconvenient de lliscar la porta ja que el gest d’abatre una porta és més ergonòmic que el de lliscar-la. Per això, poden resultar més incòmodes de manipular en certes estances. Per exemple, per entrar i sortir de la cuina moltes vegades anem transportant coses amb les mans.

Puerta corredera comedor

Què cal tenir en compte a l’hora d’instal·lar una porta corredissa?

A l’hora d’instal·lar una porta corredissa, cal tenir en compte les nostres necessitats. Per tant, ens haurem de fer una sèrie de preguntes com ara: quins sistemes de guies utilitzarem? o quin tipus de material utilitzarem? També hem de saber si necessitem utilitzar doble paret o no depèn del que vulguem aconseguir amb la instal·lació d’una porta corredissa.

Si estàs pensant en fer un canvi a casa teva i instal·lar portes corredisses aprofitant l’arribada de la primavera, consulta els nostres professionals per aconseguir l’assessorament que necessites i trobar el disseny i el material que més s’adapti al que estàs buscant.

Compartir l'article:
Altres artícles