Ventajas de instalar ventanas mallorquinas en tu hogar | Tancaments.cat

Avantatges d’instal·lar finestres mallorquines a casa teva

Les finestres mallorquines sempre es posen de moda a l’estiu, ja que aquest tipus de finestres es converteixen en grans aïllants de la calor. Per això, conformen una barrera gruixuda enfront de les altes temperatures de l’exterior i permeten baixar la temperatura interior alguns graus. Això permet augmentar el confort i millorar també l’eficiència energètica del nostre habitatge.

D’altra banda, alhora que aïllen i deixen passar la llum del sol, una finestra mallorquina és un excel·lent revestiment per a les portes i finestres de cases i vivendes. A més, són una de les millors alternatives a les persianes, ja que poden complir totes les funcions d’aquestes. Per això, des de Tancaments.cat, com a especialistes en portes i finestres de PVC i alumini, volem donar-te totes les claus perquè triïs la que millor s’adapti a les teves necessitats.

Què són les finestres mallorquines

Les finestres mallorquines són un tipus de porticons que es col·loquen per davant dels vidres i compten amb unes lamel·les que poden ser fixes o orientables. Normalment aquests porticons tenen un sistema de frontisses que permet una senzilla manipulació, encara que també n’hi ha de corredisses.

Aquest tipus de finestra té l’origen a Pèrsia, tot i que es van reinventar a Mallorca, per això el nom actual. Es caracteritzen per aportar un aire natural alhora que rústic, per això s’han convertit en tendència els darrers anys entre els decoradors i interioristes per crear espais contemporanis.

Tipus de finestres mallorquines

Al mercat hi ha diferents tipus de finestres mallorquines. Segons el mode d’obertura, les mallorquines poden ser:

  • Abatibles. Es tracta del model més clàssic de finestres mallorquines. Les seves fulles s’obren completament cap als costats gràcies a un sistema de frontisses.
  • Corredisses, que són les que llisquen cap al costat gràcies a uns carrils, per la qual cosa són ideals per a balcons.
  • Corredisses plegables, que estan formades per diverses fulles que llisquen per un carril i es pleguen sobre si mateixes per ocupar poc espai.

També segons les lamel·les, les finestres mallorquines poden ser:

  • De lama fixa: les lames que conformen el porticons tenen una inclinació que no es pot canviar.
  • De lamel·la orientable: aquestes mallorquines compten amb un sistema que permet regular l’orientació de les lamel·les perquè entri més o menys llum i aire. D’aquesta manera, és possible tancar-les completament o deixar-les horitzontals perquè entri la màxima quantitat de llum possible. La regulació de les lamel·les es realitza habitualment mitjançant una petita roda manual, encara que també hi ha sistemes motoritzats.

Avantatges de les finestres mallorquines

Actualment, les finestres mallorquines es fan servir més per moda i estètica. No obstant això, són molts els avantatges que proporcionen a casa nostra:

  • Afavoreixen l’aïllament tèrmic i acústic. Gràcies a les lames, la llum pot entrar a la gradació triada. A més, permet crear corrents daire per la disposició inclinada de les peces. Pel que fa a l’aïllament acústic, les mallorquines complementen a la perfecció el de les finestres. Tancades amb pany i forrellat eviten que qualsevol so arribi a casa teva.
  • Són una gran barrera de seguretat, ja que protegeixen la finestra com si fossin una reixa.
  • Millora l’estètica de la façana i aquesta és bona part del seu èxit, ja que es manufacturen en diferents formes i colors.
  • Aporten comoditat i són fàcils de fer servir. Només cal obrir la finestra i moure les mallorquines per deixar entrar la llum del sol.
  • Augmenta la privadesa alhora que deixem passar aire fresc de l’exterior.

Les finestres mallorquines dalumini i PVC són de fàcil manteniment i de gran durabilitat. Tots dos tipus compten amb una sèrie de característiques que els fa idonis: són materials lleugers, resistents, duradors i amb un manteniment escàs. Així mateix, són fàcils de netejar amb aigua i sabó. A més, els materials en què es fabriquen són resistents a les inclemències meteorològiques.

A Tancaments.cat som especialistes en finestres amb tancaments eficients de PVC i alumini i treballem amb les millors marques per oferir als nostres clients la màxima qualitat al nostre servei. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres si tens qualsevol dubte sobre quines finestres o sistemes de vidre has de triar per al teu habitatge. T’assessorarem!

Compartir l'article:
Altres artícles